Amerikaans president Donald Trump.
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump. © Photo News

Huis van Afgevaardigden stemt formeel in met afzettingsprocedure tegen Trump: “Grootste heksenjacht uit geschiedenis van VS”

UPDATEIn de VS heeft het Huis van Afgevaardigden besloten om het impeachmentonderzoek tegen president Donald Trump open te gooien, zodat miljoenen Amerikanen kunnen oordelen of Trump zijn macht heeft misbruikt voor eigen politiek gewin. Daarmee gaat de afzettingsprocedure een nieuwe fase in. “Vandaag heeft het Huis een volgende stap voorwaarts gezet”, zei de Democratische voorzitster Nancy Pelosi. Trump zelf spreekt van de “grootste heksenjacht uit de geschiedenis van de VS”.

122 reacties

  • Gino De Neef

    4 jaar geleden
    Opnieuw een leugen overgenomen van de linkse VS media. Er werd enkel gestemd over de vorm van zo een afzettingsprocedure, in over een daadwerkelijk in gang zetten van de procedure.
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Een farce is het, die procedure. Zo vertaalt Google een letterlijke quote van de resolutie die de impeachment opstart: "Trump en zijn advocaat mogen bijkomend bewijs of getuigen verklaringen aanbrengen, maar het comité zal bepalen of die noodzakelijk en wenselijk zijn". De Democrats beslissen dus welke bewijzen Trump al dan niet mag gebruiken voor zijn verdediging. Zelfs in de Sovjet-Unie en de D.D.R. ging het er eerlijker aan toe.
  • Peter Bonacasa

    4 jaar geleden
    Kai Rombouts, een link naar die bewijzen graag? Het is niet je eerste leugen die je hier neerschrijft... Dat er geen wetten doorkomen is bijvoorbeeld niet aan de Democraten te danken, maar aan McConnell, die alles tegen houdt. Intelligente mensen zoeken dat soort dingen op, en kletsen niet zomaar uit hun nek.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    4 jaar geleden
    Niet iedereen heeft voor Trump gekozen. Hij heeft veel stemmen gehaald omdat men "tegen Hillary Clinton" gekozen heeft
  • Peter Bonacasa

    4 jaar geleden
    Onzin blijven verkopen, Fons, het is duidelijk dat je wanhopig wordt. Het is niet zo dat een enkele getuigenis contra de rest van de andere argumenten van tafel veegt. Vooral niet als je mensen betaalt om voor je te liegen. Dat op zich is een strafbaar en impeachable vergrijp. Maar zover zijn ze nog niet op Breitbart vermoed ik, noch op andere onbetrouwbare media die voor jou de enige bron van informatie is.