Trump waarschuwt zijn ‘maatje’ Boris Johnson.
Volledig scherm
Trump waarschuwt zijn ‘maatje’ Boris Johnson. © AFP

Trump: “Met deze brexitdeal wordt handelsakkoord tussen VS en Verenigd Koninkrijk stuk lastiger”

Als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt met de deal zoals die er nu ligt, wordt het voor de Britten een stuk lastiger om ook een handelsovereenkomst met de Verenigde Staten te sluiten. Die boodschap stuurde de Amerikaanse president Donald Trump in een radio-interview uit naar zijn Britse collega Boris Johnson.

19 reacties

  • Dick DECOCK

    4 jaar geleden
    Na zijn mislukte koop van Ijsland wil Trump Uk als Amerikaanse staat inlijven,daar was hij voor uittreding UK uit EU zodat ze vandaar Europa militair kunnen onder toezicht houden.
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Farage is al tot 7 keer toe er niet in geslaagd verkozen te geraken in het Britse parlement. De mensen willen er dus ook niets van weten. En nu zou hij op het hoogste niveau moeten kunnen samenwerken met de Torries? Trump snapt er niks van, Boris stelt zich voorop als harde Brexit speler met als doel de kiezers van UKIP in te pikken. Exit Farage en zo hoort het ook. Die man heeft geen inhoud behalve migratie en anti-EU, en is duidelijk een pion van Trump.
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    't Was te verwachten. Trump zou hier meer moeten [aan de Britten] geven dan dat hij zelf van kan profiteren.
  • Jeroen Beckers

    4 jaar geleden
    De oranje gek gaat zich nu ook al moeien met de democratische verkiezingen in een ander land. Nadat hij er eerder voor zorgde dat de Russen zich in de Amerikaanse verkiezingen moeiden. Overal stookt hij ruzie en zaait hij tweedracht.
  • Janna Boonstra

    4 jaar geleden
    Trump wil alleen handelsbetrekkingen met landen die voor hem gunstig uitvallen. UK kan bij hem doodvallen als dat bij de Britten niet lukt.