Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Mazelen gevaarlijker dan gedacht: virus doet ons lichaam “vergeten” hoe het infecties moet bestrijden

De mazelen kunnen je niet alleen erg ziek maken, het virus kan ook “geheugenverlies van het immuunsysteem” veroorzaken, waardoor het lichaam vergeet hoe het reeds gekende ziekteverwekkers kan bestrijden. Daardoor kunnen mensen die de mazelen hebben gehad jarenlang vatbaar blijven voor ziektes die ze daarvoor wel konden overwinnen. Dat blijkt uit twee studies.

13 reacties

  • David Donkers

    4 jaar geleden
    Vroeger kreeg iederee de mazelen. Was normaal en geen probleem. Nu is het plots een drama.
  • Tim De Witte

    4 jaar geleden
    En laten we er dan ook maar de hoge sterftecijfers bijnemen, Johan Fransaert? En alle andere mogelijke repercussies? Wat een geluk dat je gespeend bent van enige medische kennis; zo kun je probleemloos zulke uitspraken doen. Proficiat met uw kortzichtigheid.
  • K. V.

    4 jaar geleden
    Vroeger kregen we allemaal mazelen, gewoonste zaak van de wereld, geen mens die daar een drama van maakte. De vaccinatiemaffia ruikt hier een fortuin en daarvoor moet gevochten worden natuurlijk... met alle wapens.
  • Regine Tytgat

    4 jaar geleden
    Ze vinden altijd iets om mensen bang te maken. Mij maken ze niet meer bang want het kan me niet schelen wat ze zeggen.
  • Joannes Maes

    4 jaar geleden
    Er zijn inentingen die hun nut bewezen hebben, doch een mooi voorbeeld van natte vingerwerk is het griepvaccin, men spuit een griepvirus in waarvan men denkt !!!! dat het de komende maanden in roulatie komt, dat is sowieso, men brengt het griepvirus onder de mensen op die manier. Er zijn ook mensen die zwaar allergisch reageren op het griepvaccin en er zijn mensen die er zelfs een allergische reactie op andere stoffen van krijgen, het is dus helemaal niet onschuldig.