ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Steeds meer mensen schenken lichaam na overlijden aan de wetenschap

BinnenlandSteeds meer mensen schenken hun lichaam na hun overlijden aan een van onze Vlaamse universiteiten. Dat weet VRT NWS. Vorig jaar zou het om 410 mensen gegaan hebben, een verdubbeling in vergelijking met tien jaar geleden.

15 reacties

  • joachim albert

    4 jaar geleden
    @ Romy Verhoven, "nooit over uw lijk"?, Ironische quote... ofwel is het "nooit! Over mijn lijk" ofwel "over mijn lijk"; maar de woordkeuze is heel toepasselijk gekozen (waarschijnlijk toevallig maar toch humoristisch). Voor info: moest niemand zijn lichaam schenken, geen orgaandonatie, geen goede chirurgie en wetenschap zou minder snel zaken ontdekken. Denk toch nog eens na vooraleer u reageert en bedenk dat u misschien ooit orgaan nodig zal hebben. Mvg
  • Charel De Kromhe

    4 jaar geleden
    Meder was 86 en heeft dit 50 jaar geleden reeds geregeld.Stond in haar testament.Dit jaar overleden om 6h ,1uur laten was ze op het universitair ziekenhuis in Edegem.Lichaam is vier maand later aan de familie bezorgd.Kosten voor de begrafenis blijft voor de familie.Begrijp weerom de negatieve reacties niet?Mr Phillipaerts,vader had een Dela verzekering,kosten van 5000 euro is overdreven.Dela heel bedenkelijk.Als jezelf iedere maand 28 euro kan sparen ,hou je veel meer over!!
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Die rekening, Andy De Schieter, bedraagt zo rond de 850 euro (transporten, tweetal weken in de koelcel, crematie, uitstrooien, ...). Dat is fors minder dan de gebruikelijke rekeningen van 3500-5500 euro en meer. Maar inderdaad, voor het geld moet je het niet doen. Wel omdat je een verschil wil maken.
  • Liesbeth Cuppens

    4 jaar geleden
    Ik heb veel medische tegenslagen gekend en zou ook mijn lichaam aan de wetenschap willen schenken. Mogelijk weigeren dokters dan eveneens, maar wanneer ze verstandig zijn, onderzoeken ze iedereen. Zelfs wanneer een persoon niet geschikt is voor orgaandonatie, dan nog is hij/ zij niet verloren. Bijleren kan altijd en wie weet welke inzichten men dan niet krijgt in de ziekten waaraan die persoon leed en/ of overleden is.
  • Andy De Schieter

    4 jaar geleden
    Als je het doet om begrafenis of crematiekosten te ontwijken moet je geen moeite doen. Nadat ze klaar met je zijn, krijg je alsnog de rekening. Je bespaart er dus helemaal niks mee.