iStock
Volledig scherm
© iStock

Dit vieren we met Allerheiligen en Allerzielen

Vandaag is het Allerheiligen. En morgen volgt Allerzielen. Twee dagen die ieder jaar eind oktober weer even de vraag oproepen: wat betekenen ze ook alweer? En worden ze überhaupt nog gevierd?

4 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Paul Piens,de logica zit zelfs in de bewoording wat ik al wist in de basisschool. Allerzielen gaat over de gewone sterveling,dat is de dag dat we de doden herdenken. Allerheiligen zijn zoals men zegt,enkel de heiligen herdenken.
  • Ann Van Der Voort

    4 jaar geleden
    Eindelijk een goede uitleg in het nieuws! De woorden zeggen het toch zelf Allerheiligen = Alle Heiligen en Allerzielen = Alle zielen .... Hoe moeilijk kan het zijn....
  • vicky vanderweyen

    4 jaar geleden
    Mijn ouders zijn spijtig genoeg uitgestrooid,was hun keuze,denk wel nog dagelijks aan hen en heb op mijn terras een mooie chrysant samen met enkele kaarsen staan.
  • paul piens

    4 jaar geleden
    Dat van Allerzielen is nieuw, Bij mijn weten werden de bloemen op de graven altijd op Allerheiligen gezet of zelfs een dag vroeger, met het risico dat ze 's nachts af vrozen of opgegeten werden door de konijnen. Of uw reporter is van een andere streek/ander land dan ik, of zijn huiswerk niet goed gemaakt