Creatief met pompoen: Loïc maakt vier verschillende bereidingen
loicVTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij vier bereidingen van pompoen.
INGREDIËNTEN
krulpeterselie
sneetje oud brood
3 tenen look
1 butternut pompoen
1tl sushi-azijn
1tl sesamolie
tijm
laurier
1kl gemberpoeder
1 kaneelstok
½ l volle melk
parmezaanse kaas
1 kippenfilet
BEREIDING
1. Droog de peterselie 5min in de microgolfoven.
2. Schil de butternut en snijd het vruchtvlees eraf.
3. Snijd fijne plakjes met de mandoline.
4. Druk met een steekvorm schijfjes uit de lapjes pompoen.
5. Snijd de rest in matten.
6. Snijd balken uit de overgebleven pompoen.
7. Haal de zaadlijsten uit het onderste van de pompoen en snijd grof.
8. Leg de schijfjes op een bakpapier.
9. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
10. Dek af met nog een bakpapier en een gewicht.
11. Zet 30min in de oven op 150°C.
12. Bak de balkjes aan in boter.
13. Doe de grove stukken pompoen in een steelpan en zet onder water.
14. Voeg 1el geconcentreerde kippenbouillon toe.
15. Kruid de balken met peper en zout.
16. Voeg een kaneelstokje en 1kl gemberpoeder toe aan de steelpan.
17. Voeg tijm, laurier en 2 tenen look toe aan de puree.
18. Laat 15min sudderen.
19. Zet ½ l volle melk op het vuur.
20. Voeg het einde ven de parmezaanse kaas en een handvol geraspte parmezaanse kaas toe.
21. Verkruimel een oud sneetje brood en een teen look.
22. Voeg de peterselie en zout toe.
23. Bak krokant in een pan.
24. Kruid de kippenfilet met peper en zout en bak aan in boter.
25. Kruid de matten met peper, zout, 1tl sushi-azijn en een likje sesamolie.
26. Verwijder de kruiden en mix de puree.
27. Mix de melk met parmezaanse kaas tot een schuimige massa.
28. Dresseer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
-
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
-
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
Het gebeurt meer dan je denkt: je komt bij je geparkeerde voertuig en ziet dat er een ferme deuk of kras in zit. Maar van de automobilist, e-stepper of fietser die tegen je wagen reed, is geen enkel spoor. Dekt je verzekering die schade? En wat moet je allemaal doen om ‘klacht tegen onbekenden’ in te dienen? Independer.be legt het uit. -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer