AP
Volledig scherm
© AP

Google koopt Fitbit voor 2,1 miljard dollar, toezichthouders bekijken overname met extra aandacht

Google heeft een akkoord gesloten om smartwatchmaker Fitbit over te nemen voor 2,1 miljard dollar (1,9 miljard euro). Dat meldt de Amerikaanse technologiereus. Google zet daarmee voet aan de grond in de markt van draagbare technologie. De overname kan rekenen op extra aandacht van toezichthouders. Verschillende Amerikaanse politici hebben al opgeroepen tot een onderzoek.

3 reacties

  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Er is een dringende nood aan een wet die de producent verplicht om ook een programma te voorzien waarmee je de gegevens van uw "Fitbit" kan opslaan op uw eigen pc. De keerzijde van die medaille is dan weer dat het extra centen zal kosten en/of minder diepgaande vergelijkingen zal/kan maken. In ieder geval moet de consument die keuze kunnen maken, nu is het: de website van Fitbit gebruiken of...niets.
  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    Google heeft nu een compleet profiel van hun gebruikers wanneer fitlink volledig gelinkt is. Niet verrast zijn als binnen twintig jaar verzekeringsmaatschappijen deze info kopen van google om hun premies daarop aan te passen.
  • kris deka

    4 jaar geleden
    Slecht nieuws , Google weet nu al teveel van ons en nu krijgen ze de fitbit gegevens nog.