ANP
Volledig scherm
© ANP

Komst eerste nieuwe Nederlandse gevechtsvliegtuig F-35 eindigt met een domper

De komst van het eerste nieuwe Nederlandse gevechtsvliegtuig F-35, donderdag in Leeuwarden, is met een domper geëindigd. Het spiksplinternieuwe toestel krijgt een extra inspectiebeurt. De brandweer van de luchtmacht had immers blusschuim, in plaats van gewoon water, gebruikt om het toestel feestelijk te onthalen en dat blusschuim kan roestvorming veroorzaken, zo berichten Nederlandse media.

52 reacties

  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    Nooit gedacht dat dit toestel kon gaan roesten? Iets uit edelmetalen en aluminium samengesteld en waarvan de body nog.van een coating is voorzien kan hoogsten wat oxidatie laag krijgen...en wat met de zuren regens dan nog??? Ze hebben weer wat gekocht brol met vleugels en wielen.
  • JEAN-PIERRE RIBOT

    4 jaar geleden
    Wanner is dat toestel inzetbaar? En wij kopen er 34 stk van voor ongeveer 100 miljoen € voor iets dat geen zeep verdraagt? Beter direct aan de lokale schroothandel leveren ipv alle nog zware bijkomende kosten te doen, en koop Europees (waarom geen Europa first?)
  • Luke Vincke

    4 jaar geleden
    Het slechtste vliegtuig voor de hoogste prijs. Dat koopt Europa onder druk van de Amerikanen. Onze burgers moeten met hun belastingsgeld de Amerikaanse economie steunen. Niet alleen de aankoop is schandalig duur, ook het onderhoud zal decennia lang alle budgetten van defensie opslorpen en...de prestaties van onze oude F-16's zijn beter dan deze van de F-35
  • Milan Leysen

    4 jaar geleden
    Het zou speciaal zijn als zo een geavanceerd gevechtsvliegtuig niet tegen een beetje Roest kan, ik weet ook dat roest een boeman is maar als de producenten daar niet aan hebben gedacht.
  • LUC DUTS

    4 jaar geleden
    Dus de Russen weten wat ze moeten doen.