Greta Thunberg in Vancouver
Volledig scherm
Greta Thunberg in Vancouver © AP

Na afgelasting klimaattop in Chili, moet Greta Thunberg in Madrid geraken: “Ik ben de halve wereld rondgereisd, in de verkeerde richting”

Niet alleen Anuna De Wever zit met de handen in het haar. Ook Greta Thunberg stelt na de afgelasting van de internationale klimaattop in Chili vast dat ze “de halve wereld is rondgereisd, maar dan in de verkeerde richting”. Het Zweedse klimaatmeisje zoekt nu hulp om de Atlantische Oceaan opnieuw over te steken zodat ze de conferentie in Madrid kan bijwonen.

47 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Zo'n negatieve reacties altijd. Thunberg heeft een X-factor. Die is broodnodig tegen alle verroeste geesten. Ze zal hulp krijgen. Er zijn ontwerpen in de maak om schepen die varen op fossiele brandstoffen uit te rusten met aangepaste zeilen. Dat scheelt dan zoveel percent brandstof. Een jonge generatie is geïnspireerd en gemotiveerd om het leven van uw kinderen en kleinkinderen leefbaar te houden.
  • jan bleys

    5 jaar geleden
    Vanuit de VS is Spanje dichterbij dan Chili. En al zeker met een zeilboot.
  • Luc Corneillie

    5 jaar geleden
    Dat gaat zo, als idealisme voor menselijkheid gaat. Wat ze meemaken is realisme.
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Belachelijk die situaties. En ondertussen loost of verliest die Griekse tanker duizenden liters ruwe olie in de oceaan met een natuurramp als gevolg. Dode schildpadden, dolfijnen, enz, spoelen massaal aan in Brazilië. Die klimaat kinderen kunnen zich beter op die zaken richten ipv op zee rond te dobberen om een statement te maken tegen vliegtuigen.
  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    Mensen hou toch eens op met die onzin. Klimaat zal je echt niet veranderen door dergelijke nonsens berichtgeving waar uiteindelijk niemand iets aan heeft. Het dient enkel om de betrokken figuren in de kijker te zetten, zelfs al luistert niemand echt naar hun boodschap want veel te wollig en inhoudelijk helemaal niet onderbouwd.