Mbokani in het duel tussen Antwerp en AZ Alkmaar
Volledig scherm
Mbokani in het duel tussen Antwerp en AZ Alkmaar © Photo News

HET DEBAT. Zou een BeNeLiga met Belgische en Nederlandse clubs een goede zaak zijn? Dit is jullie mening

VoetbalEen BeNeLiga met Belgische en Nederlandse clubs, zou het een goede zaak zijn voor ons voetbal? In een artikel dat eerder vandaag verscheen op HLN.be kwamen experts en betrokkenen aan bod. Nu is het jullie beurt: dit zijn de boeiendste reacties. 

28 reacties

  • Wessel Diekman

    4 jaar geleden
    Ik ben Nederlander, ondanks dat mijn club Ado Den Haag deze competitie niet gaat halen ben ik voor. Ik vind dat ook later Luxemburg moet meedoen. Wedstrijden Ajax - Club Brugge is aantrekkelijker dan Ajax - RKC of Club Brugge - Eupen. Mijn voorstel is een overgangsfase. Maak beide landen een competitie van 14 clubs. Als die afgelopen is komt er een 2 e competitie van beide landen de beste 4.
  • Allard Emile

    4 jaar geleden
    Bart Verhaege heeft de dromen van destijds Michel Verschuren overgenomen! Ik heraal het nogmaals, geen van de Belgische topclubs hebben iets te zoeken tegen de Nederlandse top, en zeker op verplaatsing. En de rest van onze ploegen zijn ter dood veroordeeld !
  • Mick Jansen

    4 jaar geleden
    En dus geen Champions League meer voor Belgische ploegen..., want ik weet waar die gaan eindigen...
  • Rudi Bollaerts

    4 jaar geleden
    Dan stop ik met een abonnement te nemen bij Club ,heb geen interesse in Utrecht-Groningen om er maar paar te noemen en vraag me dan af of er meer toeschouwers naar zulke thuiswedstrijden gaan komen want wie onderneemt nu zulke verplaatsingen .Enkel tegen de top zullen de stadions vol zitten en dan nog dan moet het goed draaien bij je ploeg.
  • Willy Slegers

    4 jaar geleden
    T is duidelijk dat hier veel prutsers van die prutsploegen aan het woord zijn. Enige manier om weer iets te betekenen is de competitie beter te maken met de beste ploegen van beide landen. Met een systeem van zakken en stijgen kunnen de kleine ploegskes ook hun kans wagen. Emile heeft gelijk: wie gaat er in godsnaam naar Eupen kijken?