Vorige mand werden 39 mensen dood aangetroffen in een oplegger.
Volledig scherm
Vorige mand werden 39 mensen dood aangetroffen in een oplegger. © EPA

Vietnam veroordeelt mensensmokkel na drama met 39 dodelijke slachtoffers in Essex

Vietnam heeft vandaag mensensmokkel "sterk veroordeeld". Aanleiding is de vondst vorige maand van 39 dode migranten in een vrachtwagen in Engeland. De slachtoffers blijken allen afkomstig uit Vietnam.

8 reacties

  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Ze hebben er zelf jaren niets aan gedaan en nu staan ze te roepen.
  • Jos Plessers

    4 jaar geleden
    Vietnam heeft niks te veroordelen.Zorg goed voor uw bevolking,zodat ze geen interesse hebben om andere oorden op te zoeken.Ze gaan ginds lopen?Goed zal t er dan niet zijn,eh.
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    Vietnam roept op om mensenhandel te bestrijden, d.w.z.dat ook de vluchtelingenhelpers hard aangepakt moeten worden. Zij houden deze verwerpelijke handel mee in stand en moedigen hem zelfs aan zoals de ngo-overzetboten op de Middellandse Zee.
  • Jeroen Van Simaeys

    4 jaar geleden
    Een land die de illegale migratie jarenlang in de borst werkt komt nu met oordelen. Hadden die mensen geen reden gehad om te vertrekken, dan leefden ze nu nog. Hypocriet land, net als België.
  • Rinus Noordlander

    4 jaar geleden
    Euh ? Die mensen worden toch niet gedwongen om op deze manier naar Europa te komen ? Iemand heeft toch contact gezocht met de smokkelaars ? Of zijn ze ontvoerd misschien ? Iemand kan ook legaal naar Europa komen of niet ? De poorten van Europa staan open ! Man man man... Emigreer op de correcte manier ! illegaal ? geen compassie ! punt ander lijn.