Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © © Bart Leye

België zit niet op schema voor Europese klimaatambities 2020

Uit een Europees rapport blijkt dat België met de huidige beleidsmaatregelen de Europese klimaatambities 2020 niet zal halen. Meer zelfs, bij een ongewijzigd beleid is de Belgische CO2-reductie in 2030 bijna twee derde kleiner dan beloofd. Dat bericht De Tijd. 

13 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Nederland ook niet. Maar China zat in 2013 al voor op de afspraken die in Parijs gemaakt werden. Een Amerikaan is goed voor 20 ton CO² per jaar. Een Europeaan voor 10 ton en een Afrikaan voor 2,4 ton. En eigenlijk zouden we terug moeten naar 1 top per kop. Niet door geboortebeperking. De wereldbevolking zal vanzelf stagneren op 8,5 miljard en dan krimpen. Maar door een andere en duurzamere consumptie.
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    België zit niet op schema qua klimaatambities, qua riolering, qua begroting enz. Maar in het zakkenvullen liggen ze wel degelijk op schema. 6 Regeringen !!
  • isabelle de crom

    5 jaar geleden
    Joris De Crom De vervuiling stopt niet aan de grenzen, Antwerpen is een van de grootste leveranciers voor basis produkten voor de chemie, dus meer vervuilender. Wat de commentaar is op China, colegas net terug uit China, in de groot steden vind je bijna geen brommers meer met verbrandings motoren. Wel er word volop geinvesteerd in nieuwe technologie. Wat je van daag beslist voor het milieu heeft morgen nog geen resultaat. Het is geen wed die je veranderd.
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Lore Kluwer, de Vlaming zal er vanzelf wakker van worden als ze zien hoe groot de boetes zijn die eraan vasthangen, 7 miljard voor 2020, 70 miljard voor elk daaropvolgend jaar dat de doelstellingen niet gehaald worden.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Belgie heeft het weer hgedaan. Wat met Duitsland dat 2 jaar terug 2 miljard , en dit jaar 2.8 miljard investeerd in bruibkoolwinning en zelfs nieuwe bruinkoolcentrales bouwt ? die scoren perfect, terwijl zij in realiteit veel slechter scoren. Frankrijk? Italie? Spanje ? Polen ? de rest van Oost Euopa ? En Belgie..de politici klinkt zulk rapport als muziek in de oren, omdat zij dat weer gaan vertalen in extra belastingen, verdoken belastingen boven belastingen enz.. goed bezig...