DISCUSSIE. Meer investeren in mobiel internet en wifi in de trein, een goed idee?

Open Vld-Kamerlid Marianne Verhaert pleit voor betere internetverbindingen op alle trajecten van de NMBS. Vooral op spoorlijnen in de Kempen wordt de verbinding vaak verbroken, waardoor het quasi onmogelijk is om bijvoorbeeld te kunnen werken in de trein.

Volgens Verhaert is betrouwbare internetverbinding op elke trein in het land nodig om mensen te overtuigen om hun auto vaker te laten staan. De NMBS heeft nu beloofd om mobielenetwerkversterkers te installeren op de nieuwe moderne dubbeldekstreinen. “Dat is een goede eerste stap, maar niet voldoende. Op termijn zou dit systeem in elke trein moeten komen. Op die manier kunnen pendelaars in elke trein whatsappen, werken of een film kijken”, zegt de Kempense politica.

“Als we minder auto’s op de weg willen, kan dat alleen als het openbaar vervoer, en in dit geval de trein, voorzien is van alle modern comfort. Want het grote voordeel van de trein is dat je kan werken tijdens de verplaatsing. Als de verbinding het toelaat, tenminste.”

Zou jij meer de trein nemen als je een betere internetverbinding zou hebben, zodat je ook al op de trein wat kan werken? Of vind je dat geen reden om meer de trein te nemen naar je werk?

Discussieer mee via onderstaand invulformulier. Een aantal reacties wordt maandag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER