AP
Volledig scherm
© AP

Reddingsschip Alan Kurdi met 88 migranten aan boord meert aan in Zuid-Italië

Na ongeveer een week op de Middellandse Zee met 88 migranten aan boord, is het reddingsschip ‘Alan Kurdi’ vanochtend iets voor 09.00 uur aangemeerd in de haven van Tarente in het zuiden van Italië. Dat maakte de ngo Sea Eye bekend.

3 reacties

  • Rudy Van Daele

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat dat nu eindelijk eens ophouden. Dit is de ondergang van Europa. Kort winstbejag zal tot dit leiden.Raar dat geen enkele vluchteling naar Azië trekt daar is de economie in volle expansie. Daar komen ze er gewoon niet in!!!
  • Marianne Van den Lemmer

    4 jaar geleden
    Stante pede terugsturen!!
  • Jos Brems

    4 jaar geleden
    De mensensmokkel draait weer op volle toeren.
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Netanyahu: “We vallen Rafah binnen, met of zonder akkoord over wapenstilstand”

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Netanyahu: “We vallen Rafah binnen, met of zonder akkoord over wapenstil­stand”

    De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dinsdag dat het Israëlische leger Rafah zal binnenvallen, ongeacht of er een wapenstilstand wordt bereikt met de Palestijnse terreurbeweging Hamas. Egypte heeft ondertussen “goede hoop” voor het voorstel voor een bestand in Gaza dat vertegenwoordigers van Hamas hebben meegenomen uit Caïro. En eerder op de dag is een Israëlische politieagent neergestoken in de Oude Stad van Jeruzalem. De dader, een 34-jarige Turk, werd doodgeschoten door een andere agent. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 30 april terug.
  2. LIVE OEKRAÏNE. VS: “Rusland gebruikte verboden chemisch wapen tegen Oekraïense troepen” - Belgisch bedrijf op sanctielijst van ondernemingen die Rusland steunen
    OEKRAÏNE
    186

    LIVE OEKRAÏNE. VS: “Rusland gebruikte verboden chemisch wapen tegen Oekraïense troepen” - Belgisch bedrijf op sanctie­lijst van ondernemin­gen die Rusland steunen

    De VS beschuldigen Rusland er woensdag van een verboden chemische wapen te hebben ingezet tegen Oekraïense troepen. Het zou gaan om de verstikkende stof trichloornitromethaan. Ook maakte Washington een nieuwe sanctielijst bekend met bedrijven die Rusland steunen. Op die lijst staat ook een Belgische onderneming. De eerste westerse F-16-gevechtsvliegtuigen zouden volgende week al in Oekraïne kunnen zijn, zegt de woordvoerder van de Oekraïense luchtmacht. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.