Voorzitter van de Pro League Peter Croonen voor de camera van VTM Nieuws
Volledig scherm
Voorzitter van de Pro League Peter Croonen voor de camera van VTM Nieuws © VTM NIEUWS

Pro League vreest ‘catastrofale gevolgen’ bij afschaffing gunsttarief: “Doodsteek voor Belgische profvoetbal”

Belgisch voetbalDe Pro League, de vereniging van de 24 profclubs in België, beseft dat het status quo van het fiscaal gunstregime waarvan voetbalclubs en -spelers genieten niet langer houdbaar is. Zo reageert de Belgische profliga zaterdag op enkele politieke wetsvoorstellen om de RSZ-voordelen te beperken of af te schaffen. “Een afschaffing van het gunsttarief zou een negatieve invloed hebben op het hele transfergebeuren”, aldus voorzitter van de Pro League Peter Croonen. 

207 reacties

  • Christophe Dierick

    5 jaar geleden
    gelijk ze betaald krijgen voor achter ne bal te lopen zullen ze toch wel n paar eirotjes over hebben om bij te dragen aan de andere kant, iedereen gelijk voor de wet is ook al jaren een illusie in belgie
  • Ary Dingemans

    5 jaar geleden
    Iedereen mag zijn steentje eens bijdragen. Waarom moet er zoveel geld mee gemoeid zijn voor trasfeers.
  • Rudy Van Dam

    5 jaar geleden
    En dan nog durven zeggen dat het voetbal in veel landen van gunstmaatregelen geniet! En dreigen dat dit de doodsteek zal zijn voor het Belgisch voetbal. Weet dat in sommige landen de spelers van de nationale ploeg ook nog een volledige dagtaak hebben! Dus prijs jullie gelukkig in een wereldje waar miljoenen om niets is en betaal het normale tarief zoals iedereen.
  • jos duriau

    5 jaar geleden
    Wat kan er katastrofaal zijn als voetballers normale rsz moeten betalen , gewoon in hun wedde inbegrepen is er geen problem voor de ploegen , met hun weddes moet dat toch kunnen , het is toch normaal dat iedereen volgens zijn inkomsten betaald of zou moeten betalen.
  • Frederic De Man

    5 jaar geleden
    Een voetballer mag wat mij betreft miljoenen verdienen maar dan moet de pro league dit zien te doen met eigen inkomsten. Voetbal zal blijven bestaan, ook zonder subsidies maar de belgische competitie zal belgischer worden... In elk land kan de beste ploeg ter wereld oprichten met geld, maar dit maakt de competitie net oneerlijk. Subsidie zou er enkel mogen zijn voor clubs die geen spelerslonen uitbetalen hoger dan de mediaan van een maandsalaris in België.