VTMNIEUWS
Volledig scherm
© VTMNIEUWS

Steekproef: zestienjarige kan nog altijd vlot zelf sigaretten kopen

Minderjarigen kunnen sinds gisteren wettelijk zelf geen tabaksproducten meer kopen in de winkel. De minimumleeftijd daarvoor is opgetrokken van 16 naar 18 jaar. Maar uit een steekproef van VTMNIEUWS blijkt dat een zestienjarig meisje nog altijd vlotjes aan sigaretten kan geraken, zonder enige controle.

21 reacties

  • etienne bies

    4 jaar geleden
    Gezien een winkelier niet bevoegd is een identiteitskaart te vragen is dit weet één van onze belachelijke wetten opgelegd door ons te talrijke politici.
  • Marnix laureyns

    4 jaar geleden
    De winkeliers kunnen daar niets aan doen. Het is een slechte wet opgelegd door politiekers die niet inzien dat het zo niet werkt.
  • Bill Henckx

    4 jaar geleden
    Ongeacht de vraag over de schadelijkheid van het roken vind ik dat de overheid moet ophouden met hun paternalistisch gedoe van het belerende vingertje. Ter vergelijking : nergens waren er meer illegale bars als in de USA tijdens hun zogenaamde drooglegging in de jaren dertig van vorige eeuw.
  • Eddy Utens

    4 jaar geleden
    Da kind zag er ook 23 uit, wa wilt ge dan
  • Joery Goubert

    4 jaar geleden
    Gewoon een geldkwestie van de staat. Domme regel !!!!!!!! geen sigaretten vanaf 18 jaar, maar wel mogen roken vanaf 16 jaar. De uitbaters boete's doen betalen daar zijn ze op uit.( Putje moet gevuld worden hé.) Ze zijn alles kapot aan het maken de regering. De horeca is al kapot, cafés zijn leeg. Zelfstandigen geven er de brui aan door de hoge bijdragen en belastingen. Zijn er geen andere problemen in België waar de regering zich kan mee bezighouden. Bende pubers.