© AFP

Max Verstappen na 3de plaats: “Vorm van voor zomerpauze is terug”

Max Verstappen begint zondag vanaf de derde startplaats aan de 100ste Grand Prix uit zijn carrière. In de kwalificaties was hij de enige van de top drie die zijn tijd verbeterde in het ultieme rondje, maar hij kwam 67 duizendsten tekort ten opzichte van de Fin Valtteri Bottas.

mc

LEES OOK. Valtteri Bottas pakt pole voor GP van de VS.

“Een vlekkeloos weekend, de balans zat van bij het begin goed”, toonde Max Verstappen (22) zich tevreden over het geleverde werk. “Dit was niet meteen een circuit waarop we ons vooraan hadden verwacht in de kwalificaties. Normaal is dat ons zwakke punt, maar we hebben op dat vlak duidelijk geleerd en vooruitgang geboekt. Dat is heel positief, ook met het oog op volgend seizoen. Het lijkt erop dat we de vorm van voor de zomerpauze hebben teruggevonden.”

Hobbelige remzone

© USA TODAY

De coureurs klagen in Austin over het hobbelige asfalt. Vooral in bocht 1 is het opletten om geen wielen te blokkeren tijdens het remmen, want dan zijn de banden om zeep. “Ik ga een kussen in mijn stoel leggen” grapte Vettel.

Ook Verstappen weet de hobbels liggen. “Je moet opletten in de eerste bocht na de start, maar dat is geen probleem. De startlijn is hier speciaal. Niet zozeer omdat hij zo steil bergop gaat. Ferrari heeft daar weliswaar een klein voordeel omdat bergop dat enorme vermogen meespreekt, maar dat is niet zo belangrijk omdat de sprint zo kort is. Maar de piste is ook heel breed en laat verschillende rijlijnen door die bocht toe. Dat kan de start interessant maken.”

Akkefietje met Hamilton

In het begin van de kwalificaties had Verstappen een akkefietje met Lewis Hamilton.

“We waren allemaal in de rij aan het aanschuiven om ruimte te creëren voor onze snelle ronde, en normaal gezien respecteert iedereen daarbij iedereen. Maar Lewis deed alsof hij alleen op de baan was en het hem allemaal niet kon schelen. Hij haalde Daniil Kvyat gewoon in. Daarom heb ik hem in de volgende bocht ook ingehaald.”

De stewards klasseerden het incidentje zonder gevolg.

F1-liefhebber? Schrijf je hier in en ontvang onze F1-nieuwsbrief.

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer