Een man loopt met zijn smartphone in de hand langs het logo van Tiktok.
Volledig scherm
Een man loopt met zijn smartphone in de hand langs het logo van Tiktok. © REUTERS

Amerikaanse regering opent onderzoek naar populaire Chinese app TikTok

De Amerikaanse regering is een onderzoek gestart naar de overname van de populaire app TikTok door het Chinese bedrijf ByteDance. De app zou een mogelijke bedreiging kunnen vormen voor de nationale veiligheid omdat China met de app mogelijk data kan verzamelen. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media.

10 reacties

  • Annie Vanweydeveldt

    4 jaar geleden
    Inderdaad, technologisch lopen we in Europa en USA een gigantische achterstand ten opzichte van China. Hier spreken ze nog maar over 5g, en binnenkort is het in China een feit. En dan zal China een voorsprong creëren die niet meer in te halen zal zijn.
  • Dieder De Brende

    4 jaar geleden
    Windows - Google - FaceBook - Instagram - WhatsApp en anderen bespioneren ons 24/24 en stelt deze informatie ter beschikking van de USA overheid. Anders krijgen ze geen toelating wegens nationale veiligheid om te draaien op het internet. Nu gaan ze staan roepen op de chinees ;-)
  • Erik D'haene

    4 jaar geleden
    is absurd. Vooral als je weet dat de VS zelf massaal afluisteren, data stelen, en privacy schenden. Denk maar aan de schandalen rond NSA, FB, Google, Apple enz....
  • Ed Buun

    4 jaar geleden
    China is ultra gevaarlijk, we moeten dit land blijven boycotten, ook nu nog.
  • Hans Benoit

    4 jaar geleden
    De US kan het niet hebben dat China hun als grootmacht inhaalt.Zie 5G.Vandaar hun arrogante reakties.