ONZE PUNTEN. Kums meteen top bij Gent, enkele Standard-spelers komen tekort

AA Gent haalde het voor eigen volk ook van Standard na een pittige pot voetbal en enkele fraaie goals. Amallah bracht de Rouches nog op voorsprong maar na de pauze stoomden de Buffalo’s op en over hun tegenstander. Bekijk hier onze punten.

Stefan Smet en Bob Faesen

Thomas Kaminski (7)

Hield Mpoku voor rust van een doelpunt, kansloos bij de treffer van Amallah. Ook na de pauze onberispelijk in zijn tussenkomsten.

Alessio Castro-Montes (6)

Speelde een voorbeeldige partij als vervanger van Lustig maar had het knap lastig met de infiltraties van Amallah. Schoof in slotkwartier door naar het middenveld en knalde de 3-1 heerlijk tegen de netten.

Igor Plastun (6)

Kwam duidelijk te kort om de doorgebroken Amallah van het openingsdoelpunt te houden.

Michael Ngadeu (6)

Was niet in zijn dagje. Leed al te vaak onnodig balverlies waardoor de Rouches gevaarlijk konden opduiken in de buurt van Kaminski.

Milad Mohammadi (6)

Tankte voor rust vertrouwen en dat vertaalde zich in enkele gevaarlijke flankvoorzetten.

Vadis Odjidja (5)

Was heel bedrijvig maar kon te weinig opening creëren tegen een bijzonder gesloten Luikse defensie. Liet zich ringeloren door Mpoku wat hem op een tweede gele kaart kwam te staan.

Elisha Owusu (6)

Bikkelde 90 minuten en ging ook voorop in de strijd na de uitsluiting van Odjidja. Beging een onnodige strafschopovertreding op Amallah.

Roman Bezus (6)

Knokte zich na een aarzelende start op karakter en inzet voorbeeldig in de match. Auteur van een heerlijke treffer vlak na de pauze.

Sven Kums (7)

Toonde zich na zijn blessure meteen weer de regulator op het Gentse middenveld. Amper op balverlies te betrappen en daardoor ook bijzonder betrouwbaar.

Roman Yaremchuk (5)

Kon zich slechts moeizaam doorzetten tegen het duo Laifis - Vanheusden.

Laurent Depoitre (7)

Werkte zich te pletter en lag dan ook niet toevallig aan de basis van de Gentse gelijkmaker.

Invallers:

Jonathan David (7)

Kende een zeer ongelukkige invalbeurt. De Canadees leed opvallend vaak balverlies. Maakte alles goed door de elfmeter ijzig koel binnen te trappen.

Dylan Bronn (6)

Kwam in het slotkwartier in als rechtsachter.

Geen beoordeling:

Giorgi Kvilitaia

Arnaud Bodart (6)

Trok zijn plan met soms moeilijke (en harde) terugspeelballen. Kansloos bij de drie Gentse goals.

Mergim Vojvoda (6)

Defensief een goede partij. Aanvallend kennen we zijn beperkingen, al was hij voor rust twee keer betrokken bij een gevaarlijke counter.

Zinho Vanheusden (6)

Zijn vorm is groeiende. Werkte veel weg. Zag een stevige ingreep op David beloond met een gele kaart en kreeg een belachelijke tweede keer geel voor hands in de muur.

Kostas Laifis (6)

Goed duo met Vanheusden. Liet zich bij de 1-1 wellicht onvoldoende gelden in het duel met Depoitre.

Nicolas Gavory (6)

Kwam zelden in de problemen op links. Kreeg een tik van Odjidja en bleef in de tweede helft in de kleedkamer.

Samuel Bastien (7)

Onderstreepte zijn goede vorm met een assist voor Amallah. Bediende in de tweede helft Lestienne op uitstekende wijze, maar die faalde.

Gojko Cimirot (6)

Hield de boel goed gesloten, maar stapte bij de gelijkmaker van Bezus te vroeg uit.

Maxime Lestienne (5)

Liet na om Standard na vier minuten op voorsprong te brengen. Was vrij onzichtbaar, maar creëerde met zijn loopacties veel ruimte voor zijn medemaats. Wrong in de tweede helft goe

Paul-José Mpoku (4)

Kreeg een vroege mogelijkheid om de score te openen. Veel afval in zijn spel en had tot twee keer toe een tweede geel kunnen krijgen. Miste strafschop.

Selim Amallah (6)

Zat niet goed in de match tot zijn prachtige 0-1, met buitenkant voet. Dat zijn pluspunten. Zette de actie ook zelf op. Had een tweede geel verdiend na neerhalen David. Forceerde penalty.