Een dakloze in Brussel.
Volledig scherm
Een dakloze in Brussel. © Hollandse Hoogte / Julie Hrudova

Aantal Brusselse dak- en thuislozen op tien jaar tijd meer dan verdubbeld

Op tien jaar tijd is het aantal thuis- en daklozen in Brussel meer dan verdubbeld. Een groep onderzoekers maakte in de nacht van 5 november vorig jaar een momentopname, en telde 4.187 dak- en thuislozen, tegenover 1.729 in 2008. Het onderzoek wordt vandaag gepubliceerd in Brussels Studies. 

7 reacties

  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Waar komen die allemaal vandaan? Van gefaalde landen waar steenrijke dictators rustig hun gang kunnen gaan. En wij maar dweilen met de kraan open...
  • Fonz Ooms

    4 jaar geleden
    Hoe zou dat komen ?
  • Joseph Vande Reyd

    4 jaar geleden
    Blijf maar allemaal beweren dat België een rijk land is
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Een schande voor een land dat nog altijd bij de rijkste van de wereld hoort. En waar de overheid ook nog eens met de helft van het inkomen gaat lopen.
  • censor

    4 jaar geleden
    Hoe meer opvanghuizen, hoe meer daklozen, dat is een feit. Laat nog meer "onvermogenden, gelukzoekers en mensen die denken dat ze hier alles gratis krijgen van over heel de wereld, kijk maar naar de Nederlandse docu over vluchtelingenkampen, ze staan te trappelen om naar hier te komen....en ja Belgie zou Belgie niet zijn om dan voor opvang te zorgen en wij maar betalen, straks mogen de Belgen zelf ergens asiel gaan vragen.