"Verwijder uw simkaart en batterij als u uw smartphone ergens moet achterlaten", is een van de tips die de Staatsveiligheid meegeeft.
Volledig scherm
"Verwijder uw simkaart en batterij als u uw smartphone ergens moet achterlaten", is een van de tips die de Staatsveiligheid meegeeft. © thinkstock

Staatsveiligheid waarschuwt reizende Belgen voor spionage

Voor de eerste keer brengt de Staatsveiligheid een brochure uit om Belgen specifiek te waarschuwen voor ­spionage en beïnvloeding vanuit het buitenland. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

48 reacties

  • Marc Spandel

    4 jaar geleden
    Net zoals de pot de ketel verwijt, verwijten spionnen andere spionnen!
  • ANN LIMBOS

    4 jaar geleden
    Niks meenemen. Rustige vakantie.
  • Luc Lepoudre

    4 jaar geleden
    Wat een kolder. De Navo-landen zijn altijd de experten geweest op dit domein. Dat ze nu schrik krijgen van de anderen, van de "slechterikken", is op zich geen slechte evolutie.
  • Luck Henderickx

    4 jaar geleden
    Laat ons niet vergeten dat Amerika de Iphone van Merkel heeft gehackt om vrolijk mee te luisteren. Apple Amerika's grootse spionagetoestel! Dan maar over het betere Huawei klagen, niks spionagesoftware, nooit bewezen, het enige dat zeker is dat het betere en goedkopere toestellen zijn! Google spioneert mee met Android, enz. Google is dan ook Amerikaans ...
  • Yves Cordy

    4 jaar geleden
    "Haal SIM kaart EN batterij uit het toestel"?, maar de meeste nieuwe toestellen hebben geen verwijderbare batterijen en zelfs om de SIM kaart te verwijderen moet je vaak een soort "speld" gebruiken. Wie neemt dat nou mee op vakantie? Laat die dingen toch gewoon thuis en geniet voor die twee weken van een digitale "desintoxicatie"