Tv-maakster Tess Uytterhoeven mocht voor de reeks anderhalf jaar filmen in vier gevangenissen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tv-maakster Tess Uytterhoeven mocht voor de reeks anderhalf jaar filmen in vier gevangenissen. © Kristof Ghyselinck

Tv-maakster Tess Uytterhoeven hoopt op meer begrip voor vervroegde vrijlating: "Als je buur ooit vrijkomt, hoe wil je die dan terug?"

TV'Ooit vrij' nam vorige week met 502.000 kijkers een vliegende start op VIER. Dat lag niet alleen aan 'De slimste mens', dat erna geprogrammeerd staat, maar zeker ook aan het heikele thema. Tv-maakster Tess Uytterhoeven - dochter van - wil met de serie immers aantonen hoe wordt bepaald of een gedetineerde weer klaar is voor een leven buiten de gevangenismuren.

28 reacties

  • Ines HUBERT

    4 jaar geleden
    Goed om hier eens over na te denken mensen die een straf van bv. 10 jaar krijgen komen inderdaad ooit vrij en wat dan? Hoe komen deze mensen terug in de maatschappij? Het is eens iets anders dan te zitten roepen over de lengte van de straffen, of het feit dat mensen 'te vroeg' vrijkomen... naast de Dutrouxs en De Gelders zijn er vele andere misdadigers die wel een tweede kans verdienen na het uitzitten van hun straf (al dan niet volledig, dat is hier niet ter discussie)
  • Kris Dhooghe

    4 jaar geleden
    30 jaar is 30 jaar,vervroeg vrijkomen is absuird.op tv de rechtbank gezien,daar zou geens eens naar moeten kijken.veel veroordelingen ,strafbladen lang,lopen direkt terug vrij rond.in somige landen is het oog om oog ,tand om tand,ze hebben gelijk,ik zou het zo doen,zolang justitie blijft falen
  • Dirk Van den Lemmer

    4 jaar geleden
    De zoveelste slag in het gezicht voor de slachtoffers.
  • Roger Van Houdt

    4 jaar geleden
    Niet meer als buur.
  • Lien Vermoote

    4 jaar geleden
    Ieder zijn straf volledig laten uitzitten, miljoenen Euro's in de gevangenissen pompen en in ieder dorp of stad een gevangenis zetten zodat men ze allemaal kan opsluiten en ieder met eigen ogen dagelijks kan zien dat ze nog steeds binnen zitten...