Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Los jij onze maandagpuzzel op? De ultieme vraag

Een nieuwe week breekt aan, en dat vieren we met een maandagpuzzel. Zet je grijze massa aan het werk met deze breinbreker: kan jij ontdekken wat dé ultieme vraag is die je moet stellen om de juiste weg te vinden? 

9 reacties

  • willy verbeeck

    4 jaar geleden
    Dat is al een hele oude, oorspronkelijk zijn het twee broers waarvan de ene altijd liegt en de andere altijd de waarheid spreekt, en dan moet je vragen "welke weg zou uw broeder mij wijzen?"
  • Jos Gosier

    4 jaar geleden
    Vermits je op een eiland zit zou ik dus langs het strand rondom het eiland lopen om een beter beeld te krijgen van dat eiland...als ik daarna landinwaarts trek en wegen tegenkom kan ik er dus al zeker van zijn dat er mensen wonen. Als deze mijn taal niet spreken en voor deze keuze kom te staan zou ik de splitsing in het zand tekenen en laten aangeven welke kant de veilige kant is.
  • Farid Meziani

    4 jaar geleden
    Aan Katrien of hij liegt of hij zegt de waarheid.Whatever , de oplossing is juist.En jack heeft de dubbele negatie niet begrepen. Farid
  • Katrien Caers

    4 jaar geleden
    Je weet dus niet of hij altijd de waarheid zegt of altijd liegt. Je weet dus ook niet of hij dat soms doet. Nergens staat dat hij consequent is in zijn antwoorden. Slecht opgestelde puzzel, helaas.
  • Jack Van Pimperzele

    4 jaar geleden
    Oplossing !! Je pakt hem vast en sleurt hem mee over een van de wegen, indien hij "DA" roept, en tegenstribbelt, dan is dat de weg naar ondergang, en 'da' betekent in dit geval nee. :)