Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Jonas Walzberg/dpa

Beruchte clanleider zet Duitse justitie een neus: drie maanden na uitzetting keert hij illegaal terug naar Duitsland en vraagt asiel aan

Met heel veel moeite slaagde de Duitse justitie er in juli uiteindelijk in om Ibrahim Miri (46) uit te zetten naar Libanon. Maar amper 15 weken later staat de Libanese clanleider alweer in Duitsland en zet zo justitie een neus. De man kwam naar eigen zeggen met behulp van smokkelaars weer naar Europa. En alsof dat nog niet straf genoeg is, vraagt de beruchte crimineel asiel aan in Duitsland uit angst voor Hezbollah in Libanon.

17 reacties

  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Onze Europese grenzen zijn zo lek als een zeef...Schengen is enkel ten goede gekomen aan de bewegingsvrijheid van vooral criminelen..
  • Charlotte De greef

    5 jaar geleden
    En wat is het probleem? Breng deze crimineel onmiddellijk terug naar Afrika. Dan zal hij door hebben dat zijn dure, vermoeiende pogingen Europa te dwingen hem op te nemen tot niets leiden, en zal hij desgevallend stoppen.
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    En Duitsland moet daarover nadenken ! Zet hem in een klein bootje op volle zee, eens zien of hij nog zal lachen.
  • luk hendrickx

    5 jaar geleden
    Daar had hij vroeger moeeten aan denken dat een uitwijzing naar Libanon evtl. gevaarlijk is voor hem. 7 jaar opsluiten inklusief vermageringskuur en dan terug naar Libanon.
  • Daniel Meuleman

    5 jaar geleden
    Moet er daar nu over beraadslaagd worden ? Gooi die vent gewoon het land uit en de zaak is opgelost.