Meisje (6) kan wellicht nooit meer dansen nadat lerares te veel druk uitoefent tijdens spagaat

De zesjarige Tongtong, een Chinees meisje uit Henan, zag haar droom om ooit danseres te worden eerder deze maand helemaal uiteenspatten. Tijdens een les raakte ze verlamd aan haar benen door een spijtig incident. Haar lerares probeerde haar spagaat te verbreden, tot ze even de controle verloor en zo te veel druk uitoefende.

kmlo

Al snel werd duidelijk dat de situatie ernstig was. Op bewakingsbeelden van de school is te zien hoe Tongtong eerst nog kon rondwandelen, tot ze niet veel later door haar benen zakte. Ze werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis. De diagnose was bijzonder hard: een letsel aan het ruggenmerg, waardoor haar benen waren verlamd. De kans dat ze ooit nog zal kunnen stappen, is erg klein. “De dokters vertelden me om niet hoopvol te zijn”, aldus Li, de moeder van het meisje.

De dansschool besloot om de initiële medische kosten op zich te nemen, maar liet inmiddels weten dat “het moeilijk wordt om dat ook in de toekomst te doen”. Volgens de moeder kan ze de school niet meer bereiken sinds geweten is dat de situatie van het meisje er niet meer op vooruitgaat. “Ze hield enorm veel van dansen”, vervolgde Li nog. “Als moeder heb ik mijn best gedaan om haar daarin te steunen. Maar nu ziet het ernaar uit dat ze nooit nog zal kunnen stappen of dansen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer