Ötzi leefde tussen 3400 en 3100 voor Christus in wat nu het grensgebied van Italië en Oostenrijk is. Zijn naam is afgeleid van de Ötztaler Alpen op de grens van Oostenrijk en Italië, waar zijn lichaam in 1991 door enkele Duitse toeristen werd gevonden.
Volledig scherm
Ötzi leefde tussen 3400 en 3100 voor Christus in wat nu het grensgebied van Italië en Oostenrijk is. Zijn naam is afgeleid van de Ötztaler Alpen op de grens van Oostenrijk en Italië, waar zijn lichaam in 1991 door enkele Duitse toeristen werd gevonden. © Photo News

Mossen onthullen welke route Ötzi de ijsman nam toen het noodlot toesloeg

Hij stierf inmiddels zo’n 5.300 jaar geleden, maar de manier waarop hij aan zijn einde kwam is nog steeds een populair onderzoeksonderwerp voor tal van wetenschappers: Ötzi ‘de ijsman’ werd in 1991 als bevroren mummie teruggevonden in de Alpen, en nieuw onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE, wijst uit hoe hij daar geraakte.

2 reacties

  • Ruth Brock

    4 jaar geleden
    Ik vind dit verhaal zó indrukwekkend. Ik ben dol op geschiedenis en wat ik hier lees over deze man en de geweldige foto's vind ik echt super
  • willy francq

    4 jaar geleden
    Toch straf dat de wetenschap kan achterhalen dat hij vanop circa 30 meter gedood werd door een speer. 5300 jaar geleden gedood vanop 30 meter. De meesten onder ons weten al niet meer wat ze eergisteren gedaan hebben.