Het einde van het juridisch getouwtrek om de belastingaangiften van Trump is vermoedelijk nog niet in zicht. Het hooggerechtshof moet zich naar verwachting ook nog over de zaak buigen.
Volledig scherm
Het einde van het juridisch getouwtrek om de belastingaangiften van Trump is vermoedelijk nog niet in zicht. Het hooggerechtshof moet zich naar verwachting ook nog over de zaak buigen. © REUTERS

Nieuwe nederlaag voor Trump in strijd om belastingaangiften

De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw een nederlaag geleden in de strijd rond het vrijgeven van zijn belastingaangiftes. Een federaal hof van beroep heeft vandaag geoordeeld dat Trump die aangiftes, waar de procureur van Manhattan al maanden naar vraagt, wel degelijk moet vrijgeven. Zijn presidentiële immuniteit geeft hem niet het recht om niet in te gaan op het bevel van de procureur.

6 reacties

  • Mario Cannas

    4 jaar geleden
    Fons Casteels. Uw betoog is correct. MAAR! Deze rechtzaak draait niet om Donald Trump zelf. Er is bewijs gevonden dat het accountantskantoor van The Trump Organation de wet heeft overtreden. Uw "held" geraakt steeds meer in nauwe schoenen.... Uw betoog hier heeft niets met de echte kwestie te maken....
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Nochtans was het een verkiezingsbelofte van Trump dat hij die aangiften onmiddellijk na de verkiezingen zou vrijgeven! Alvast de eerste belofte die hij onmiddellijk gebroken heeft!
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Trump zegt niét dat hij politiek onschendbaar is. Trump weigert omdat de wet zegt dat een president zijn oude belastingaangiftes niet openbaar moet maken. En Trump weigert omdat de wet ook stelt dat een lopende belastingaangifte privacy blijft tot elke discussie erover afgerond is. En een nog groter Democrats leugen: "zwijggeld is een verkiezingsuitgave". Niet dus! Met zwijggeld zorg je er net voor dat geen enkele kiezer beïnvloed wordt.
  • Foexie

    4 jaar geleden
    Als dit ooit uitkomt gaat hij verdwijnen in een wereld van leugens en excuses
  • Jef Denijs

    4 jaar geleden
    Zou hij verliezen hebben aangegeven of toch niet zo'n goede zakenman zijn als hij beweert. Ben eens benieuwd.