Extreemrechtse Voorpost betoogt tegen terugkeer “asielvlot” naar Gent

Een twintigtal leden van de extreemrechtse organisatie Voorpost heeft zich maandagavond verzameld aan het lokaal dienstencentrum in de Muide. De actievoerders betoogden tegen de asielboot die Fedasil in december aan de Rigakaai opent.

Tuly Salumu

Een twintigtal actievoerders betoogden gisteren tegen de terugkeer van de asielboot Reno aan het lokaal dienstencentrum in de Muide. Daar werd de buurt geïnformeerd over de werking van het tijdelijke asielcentrum de komende maanden. De demonstranten scandeerden leuzen als “Geen ponton aan onze dok” en “Europa, doe uw plicht, doe uw grenzen dicht”. Er werd zelfs een voetzoeker gegooid, tot ergernis van een buurtbewoner wiens kinderen lagen te slapen. “Zo’n ponton kost pakken geld aan de belastingbetaler”, zegt verantwoordelijke Nick Van Mieghem. “En toch is het asielcentrum er doorgeduwd zonder dat er op de gemeenteraad over is gestemd. Het kan toch niet dat Fedasil zomaar kan beslissen waar er asielcentra komen.”

Bevoegd schepen Rudy Coddens (SP.A) nodigde de actievoerders binnen uit om hun punt te maken. Daar waren ook gemeenteraadsleden Johan Deckmyn en Adeline Blancquaert (beiden Vlaams Belang) aanwezig. Maar de buurt lijkt er niet van wakker te liggen. Slechts twintig buurtbewoners daagden op. Niet meer dan het aantal demonstranten dus. De pers was niet welkom “om de gemoederen niet op te stoken”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen