© Van links naar rechts Michael Kors, Balenciaga, Emilio Pucci

Dit wordt de kleur van het jaar volgens Pantone

Kleureninstituut Pantone voorspelt dat 2017 het jaar van de groentjes wordt. Letterlijk, want het zogenaamde ‘greenery’, zachtgroen dat knipoogt naar de ontluikende natuur, was tijdens de afgelopen modeweken al massaal te zien op de catwalks. De komende maanden breekt het naar alle waarschijnlijkheid helemaal door.

vwh

Als we de voorspelling van Pantone mogen geloven, dan kleurt het voorjaar groen. In je kast, je interieur enzovoort. Zeg echter niet zomaar groen tegen de kleurcode 15-0343, maar liever ‘greenery’. Deze zachte tint is volgens het instituut een groen met een gele ondertoon die doet denken aan de natuur op een prille lentedag.

“We weten dat we in een wereld leven waar een zeer gespannen sfeer heerst”, zegt Leatrice Eiseman, directrice van het Pantone Color Institute in een reactie aan The New York Times. “Dit is de kleur van de hoop en van onze verbondenheid met de natuur”, klinkt het nog.

De voorbije jaren heeft het kleureninstituut reeds succesvolle trends voorspeld. Zo was 2016 het jaar van Rose Quartz en Serenity. Deze twee tinten, een poederig roze en een zacht hemelsblauw, komen vaak samen voor tijdens een zonsondergang. Twee jaar geleden stond het wijnrode Marsala centraal, in 2014 en 2013 werden respectievelijk Radiant Orchid en Emerald verkozen tot ‘hipste kleur van het jaar’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer