Pensioendienst overstelpt met vragen over afkopen studiejaren

© Hollandse Hoogte

De telefoon bij de Federale Pensioendienst staat roodgloeiend. Aanleiding zijn de plannen van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine om de voorwaarden voor het afkopen van studiejaren te wijzigen. Veel antwoorden kon de Federale Pensioendienst niet geven.

vtvn

Minister Bacquelaine is van plan de bestaande regeling voor het afkopen van studiejaren met het oog op een hoger pensioen te veranderen. Vanaf 2020 zal nog één systeem gelden voor ambtenaren, werknemers uit de privésector en zelfstandigen. De eerste tien jaar na het afstuderen zal men de studiejaren kunnen afkopen aan 1.500 euro per diplomajaar, daarna wordt het veel duurder. Vanaf maart 2017 geldt wel drie jaar lang een interessante overgangsperiode: alle werknemers - ongeacht hun leeftijd - zullen hun studiejaren kunnen opkopen aan 1.500 euro per diplomajaar.

De aankondiging riep bij veel mensen vragen op. Er werd woensdag dan ook massaal geïnformeerd bij de Federale Pensioendienst. “De telefoon stond roodgloeiend. Het was niet te doen”, aldus een woordvoerder. Ook donderdag staat de telefoon niet stil.

Veel antwoorden kon men in de Pensioentoren evenwel niet geven. “Het probleem is dat we alleen uitleg kunnen verschaffen over de bestaande regeling. Zolang de nieuwe regeling niet in het Staatsblad staat, kunnen we geen details verstrekken”, legt de woordvoerder uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen