Man die ex-partner doodde in Wevelgem bedreigde haar eerder al met een mes

© dwr

Een 36-jarige vrouw is dinsdag om het leven gebracht in een woning in Wevelgem. Haar ex-vriend Ridouan O. (39) gaf zichzelf aan. Opvallend: amper vijf maanden geleden werd dezelfde straat opgeschrikt door een ander dodelijk incident. Toen schoot een agent een dolgedraaide man neer die hem aanviel met een schroevendraaier. De buurt reageert geschokt.

djr, adm,tg

De vrouw werd vermoedelijk dinsdagochtend om het leven gebracht in het huis van haar moeder in de Nachtegaalstraat in Wevelgem. Ze hield zich daar schuil omdat de vermoedelijk dader haar al enkele maanden belaagde. Het koppel was elf jaar samen en woonde in Heule. Maar afgelopen zomer gingen ze uit elkaar. Sindsdien werd de vrouw geregeld lastiggevallen door haar ex-vriend. Een paar keer stond hij zelfs voor haar deur met een groot mes. Iedere keer belde ze de politie en werd hij opgepakt. “Twee uur later was hij terug vrij, we hebben altijd al gevreesd dat dit zo zou eindigen”, zegt haar schoonbroer.

“Er waren al incidenten van intrafamiliaal geweld geweest en de man was ook bekend omwille van zijn drugsproblematiek”, zeggen getuigen.

In het kader van dat onderzoek voerden politie en parket dinsdag onderzoek op een geparkeerde wagen op een parking nabij de E17.

Woensdag verschijnt Ridouan O. voor de onderzoeksrechter die hem wellicht zal aanhouden voor moord.

Vijf maanden geleden ook dodelijk incident

Opvallend is dat dezelfde straat vier maanden geleden al opgeschrikt werd door een dodelijk incident. Toen opende een agent het vuur op een dolgedraaide man die hem wou aanvallen met een schroevendraaier. De man werd toen ter plaatse nog gereanimeerd, maar overleefde het schietincident niet.

LEES MEER. Man met psychische problemen doodgeschoten nadat hij agent had gestoken met schroevendraaier

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen