Lichaam van moeder die drie kinderen probeerde te verdrinken gevonden in vijver

© Lameuse

Duikers hebben dinsdagmiddag het lichaam gevonden van de 25-jarige moeder die maandagavond haar drie kinderen van 3,4 en 6 jaar probeerde te verdrinken in een vijver in het Louise-Mariepark in Namen.

tg

Maandag rond 19 uur hoorden twee jongeren kinderen om hulp roepen. De twee gingen kijken bij de vijver in het park. “Daar zagen ze een kind dat levenloos in het water leek te liggen, samen met een vrouw met een kind in de armen. Een derde kind bevond zich op de oever”, zegt Charlotte Fosseur van het parket.

Een van de twee getuigen dook in het water om het eerste kind te helpen. Daarna kon hij ook het tweede kind van bij de moeder meenemen. De vrouw zelf zou geweigerd hebben om naar de oever terug te keren.

Een voorbijganger voerde een hartmassage uit bij één van de kinderen. Nadien namen de hulpdiensten over.

De drie kinderen verkeren niet meer in levensgevaar.

De vrouw werd maandag, ondanks een grote zoekactie, niet gevonden. Dinsdag hebben duikers haar lichaam gevonden in het water.

De 25-jarige vrouw uit Geldenaken (Waals-Brabant) liet thuis een briefje achter waarop ze een verklaring gaf voor haar wanhoopsdaad.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan indien gewenst anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen