Duitsers die een Volkswagen ID.3 (foto) van 40.000 euro kopen, kunnen rekenen op een premie van 6.000 euro. Voor duurdere wagens tot 65.000 euro geldt een premie van 5.000 euro.
Volledig scherm
Duitsers die een Volkswagen ID.3 (foto) van 40.000 euro kopen, kunnen rekenen op een premie van 6.000 euro. Voor duurdere wagens tot 65.000 euro geldt een premie van 5.000 euro. © Jens Büttner/dpa-Zentralbild/dp

Duitsland verhoogt aankooppremie voor elektrische auto's tot 6.000 euro

AutoDuitsland gaat de aankoopsubsidie op elektrische auto’s verhogen tot 6.000 euro. De maatregel gaat nog deze maand in. De Vlaamse regering besliste vorige week om vanaf 1 januari geen premies meer te geven voor de aankoop van elektrische wagens.

54 reacties

  • Jan Verstrepen

    4 jaar geleden
    Een auto om voor de deur te zetten, ver ga je er niet mee komen.
  • Jacques Van de Velde

    4 jaar geleden
    Allicht willen vele Duitse familieleden van politiekers nog zo een wagen aanschaffen, vandaar die hoge premies die notabene de gewone Duitser zal mogen betalen in hun belastingsaangifte. Wie dit hoog bedrag voor zo een wagen kan ophoesten heeft heus geen ( hulp) premie nodig. Trouwens kunnen zelfstandigen deze aankoop al volledig inbrengen in de onkosten !!! Dat is al meer dan voldoende. Juiste actie om dit in België af te schaffen.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Wel lees goed, 6000 euro voor een wagen tot 40000 euro. Daar heb je geen electrische gezinswagen voor die 500 km kan rijden op batterij. En voor mij is de E-Wagen nog meer vervuilender als eentje met fossiele brandstof. Niet enkel het rijden moet men bekijken. Maar het ganse pakket.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Logisch ,Duitsland leeft nu eenmaal van de auto industrie maar de gebruiker draait men liever een rad voor de ogen en men maakt hem liever gelukkig met een premie van 6000€ dan de wagens aan te bieden aan de realistische prijs en die ligt meer dan 6000€ onder de vraagprijs.De gebruiker het gevoel geven van een koopje te hebben gedaan werkt nog steeds als verkoopstrategie.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    @joseph lemmens ,als je een panne krijgt met een E wagen kan je maar èèn doen ,laten takelen,je mag zelf een E wagens niet afslepen.