© EPA

Kimberly Buys en Fanny Lecluyse gaan door naar volgende rondes op WK zwemmen kortebaan

Het WK zwemmen Kortebaan is aan de gang en ook heel wat Belgen doen mee. Fanny Lecluyse plaatste zich voor de halve finales van 100 meter wisselslag, Kimberly Buys mag meedoen aan de halve finales 50 meter vlinderslag.

Fanny Lecluyse naar halve finales 100 meter wisselslag

Fanny Lecluyse heeft zich donderdag voor de halve finales van de 100 meter wisselslag geplaatst op de WK kortebaan in het Canadese Windsor. De 24-jarige West-Vlaamse tikte in haar reeks aan in 1:00.58, na de Jamaicaanse Alia Atkinson, die met 58.47 de snelste tijd van 61 deelneemsters liet optekenen. Lecluyse zwom de achtste tijd. De halve finales staan donderdagavond op het programma.

Kimberly Buys naar halve finales 50 meter vlinderslag

Kimberly Buys heeft zich donderdag op de wereldkampioenschappen kortebaan in het Canadese Windsor voor de halve finales van de 50 meter vlinderslag geplaatst. De 27-jarige Oost-Vlaamse werd in haar reeks derde in 26.11, de twaalfde tijd van alle deelneemsters. De halve finales worden donderdagavond gezwommen.

Evenaring Belgisch record volstaat voor Coreelman niet voor plaats in finale 200 schoolslag

Jonas Coreelman heeft donderdag zijn Belgisch record op de 200 meter schoolslag verbeterd op de wereldkampioenschappen kortebaan in het Canadese Windsor. De 25-jarige West-Vlaming tikte in zijn reeks als zesde aan in 2:06.83. Dat is exact de tijd die hij op 23 november 2014 in Montpellier op de recordtabellen zette.

Een plaats in de finale leverde het Coreelman niet op. Zijn tijd was de zestiende op 59 deelnemers. Voor een plaats bij de acht finalisten had Coreelman onder de 2:04.93 moeten blijven.

In olympisch bad speelde Coreelman eind mei zijn Belgisch record kwijt aan de jonge Basten Caerts. In klein bad is hij sinds eind oktober ook nationaal recordhouder op de 50 meter schoolslag.

Op de WK in Windsor werd Coreelman dinsdag al uitgeschakeld in de reeksen van de 100 meter schoolslag. Zaterdag duikt hij voor de 50 meter het water in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer