iStock
Volledig scherm
© iStock

Meer dan 11.000 wetenschappers roepen "klimaatnoodtoestand" uit: “Mensheid moet in actie komen”

Meer dan 11.000 wetenschappers uit 153 landen hebben een op ons afkomende "klimaatnoodtoestand" uitgeroepen die tot "ongezien menselijk lijden" kan leiden, indien er geen dringende bijsturing voor het behoud van de biosfeer komt. Dat staat te lezen in de jongste uitgave van het vakblad Bioscience Magazine.

15 reacties

  • Ger Vd Hooft

    4 jaar geleden
    De mens roeit zichzelf uiteindelijk uit. Misschien beter want niemand wil veranderen tbv de natuur en dierenwelzijn .
  • Yves Steenssens

    4 jaar geleden
    De mens is het onkruid van deze planeet
  • Gerd Calluy

    4 jaar geleden
    Natuurlijk verandert de natuur en daar kunnen wij niets tegen beginnen. Dat is al eeuwen zo en doodnormaal. Het is goed dat de mens niets tegen de natuur kan beginnen, we hebben voor de rest al alles om zeep geholpen. We zouden beter nadenken hoe we de komende jaren kunnen overleven in deze 'nieuwe' natuur. Zeker niet door de verandering tegen te werken.
  • Luc Moortgat

    4 jaar geleden
    Gisteren las ik nog dat 10 000 wetenschappers de oorzaak bij overbevolking gevonden hebben. We zijn met te veel . Politiek werkt dit in de hand door zoveel mogelijk mensen achter zich te scharen. Populisme is macht. Daarmee geen geboortebeperking.
  • Lecocq Daniel

    4 jaar geleden
    Het wordt als maar dringender, maar vreemd genoeg merk ik hier in België niks, maar dan ook niks wat enigzins op een klimaatverandering wijst.