PS-voorzitter Paul Magnette is door koning Filip aangesteld als informateur.
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette is door koning Filip aangesteld als informateur. © Photo News

Paars-geel maakt plaats voor paars-groen: PS-voorzitter Paul Magnette aangesteld als informateur

Koning Filip heeft PS-voorzitter Paul Magnette aangesteld als informateur. Hij brengt op 18 november verslag uit. Dat laat het Paleis weten. Magnette, de voorzitter van de grootste Franstalige partij, zal nu allicht proberen een paars-groene regering, zonder N-VA, dichterbij te brengen. Gisteren werd duidelijk dat de paars-gele optie, mét N-VA, voorlopig niet mogelijk is. Hij zal gesprekken voeren met acht partijen, ook met de Vlaams-nationalisten, valt in zijn omgeving te horen. 

316 reacties

  • Vera Bres

    4 jaar geleden
    Hij zal gaan voor Vlaams geld ,en het zal hem nog lukken ook ....daar is het om te doen en in het verleden zijn ze er altijd in geslaagd , Geldkraan Vlaanderen naar Wallonië zo ver mogelijk open en zo lang mogelijk open ,de Vlamingen hebben zich altijd al laten doen en dat zal zo blijven.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    De 3 grootste Waalse partijen willen dus een federale regering vormen met de 3 kleinste Vlaamse partijen, waarin Vlaanderen voor nog geen 20 % is vertegenwoordigd. Het enige wat die 6 partijen zal verbinden is hun anti-Vlaams karakter. Zelfs met een klein beetje goede wil kan je dit onmogelijk nog een democratie noemen.
  • Opteynde Johan

    4 jaar geleden
    Goed initiatief: als we op NVA moeten wachten zijn we zo 1000 dagen verder.
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Vreemde redenering, guido Bervoets, een informateur is maar een informateur. De houding van Paul Magnette bewijst net dat het land onbestuurbaar is. Hij ontkent net dat de twee regio's tegengestelde meningen hebben en wil de andere regio toch verplichtingen opleggen, waar diezelfde regio nog een keer mag voor betalen.
  • mertens jean

    4 jaar geleden
    Hopelijk lukt het hem en dan zeker zonder N-VA.