Van Aert kreeg de trofee uit de handen van de Italiaanse wielerlegende Francesco Moser.
Volledig scherm
Van Aert kreeg de trofee uit de handen van de Italiaanse wielerlegende Francesco Moser. © BELGA

Wout van Aert kroont zich tot Flandrien van het Jaar met banddikte voorsprong op Evenepoel

WielrennenWout van Aert is de Flandrien 2019. Het werd een millimeterspurt waarbij de finishfoto duidelijk moest brengen, maar uiteindelijk klopte Van Aert Remco Evenepoel met één luttel puntje. Van Aert mag zich dus een jaar dé Flandrien van het Belgische wielerpeloton noemen. Hij volgt Yves Lampaert op. 

26 reacties

  • eric maier

    4 jaar geleden
    Verdient gewonnen ondanks dat incident in de Tour. Maar... op Belgische bodem is Evenepoel revelatie van het jaar. OOk internationaal, samen met Pojacar... wat heeft die laatste moois laten zien maar bijna niemand over schrijft. 20 jaar, 3 ritten en 3e in de Vuelta, daarnaast nog een resem knappe resultaten in zijn 1e profjaar. Net als Evenepoel deed hij dingen waar niemand ze verwachte. Die 2 gaan elkaar ook vaker bekampen in de toekomst.
  • Antoine Van De Velde

    4 jaar geleden
    Wie werd er met grote overmacht Belgisch kampioen tijdrijden Maria ?? Zonder de tegenslag van Wout in Roubaix en de val in de Tour was het verschil veel groter geweest.
  • Rik Cappelle

    4 jaar geleden
    Het zoveelste schandaal bij de verkiezing van "De Flandrien". Remember Van Avermaet. De Europees kampioen, de vice-wereldkampioen, de winnaar van de Ronde v Belgie en de winnaar van San Sebastian wordt 2de na ene die 1 !!! rit won in de Tour en Belgisch kamp.tijdrijden werd.
  • erik deloof

    4 jaar geleden
    onterecht komt niet in top drie
  • Rudy Vander Elst

    4 jaar geleden
    Evenepoel is voor mij de winnaar en de topper, wat heeft Van aert al bewezen????? Is al hetzelfde als met de gouden schoen in het voetbal. Wie betaald wint.