De robotfoto in de zaak van de sabotage in Doel.
Volledig scherm
De robotfoto in de zaak van de sabotage in Doel. © VTM Nieuws

Politie kreeg al tientallen oproepen na publicatie robotfoto sabotage Doel 4

In de uitzending van ‘Faroek’ vanavond werd voor het eerst een robotfoto getoond in de zaak van de sabotage van de kerncentrale Doel 4. Meer dan vijf jaar na de sabotage van een stoomturbine zit het onderzoek daarover nog altijd muurvast, en moet een oproep naar getuigen de zaak vooruit helpen. De federale politie zegt meteen na de uitzending al tientallen oproepen te hebben gekregen. "Dat is zeer positief”, klonk het tegenover gerechtsjournalist Faroek Özgünes vanuit het callcentrum van de politie.

66 reacties

  • jan arnouts

    4 jaar geleden
    Dit is verouderde rommel dat helemaal niet bestand is tegen een olielek, laat staan een echt kernongeval! Er wordt echt met onze veiligheid gespeeld. Net een speeltuin. Dat kranen zomaar gesaboteerd kunnen worden. En camerabewaking kennen ze daar ook niet. In Antwerpen staan er op elke hoek van de straat 10-tallen camera’s, in die verouderde kerncentrales geen 1. Zo zie je maar hoe onze veiligheid belangrijk is. Asap sluiten die rommel, ik heb genoeg gezien!
  • Bjorn Belderbos

    4 jaar geleden
    Volgens mij , doet engie dit zelf omdat dit een frans bedrijf is . Als onze eigen centrales falen en of mankementen hebben . Kan Frankrijk stroom leveren en zo tussen de 3 miljard en 7 miljard € winst boeken . Als dat niet opvalt . Daar moet je niet voor gestudeerd hebben . Voor elke bout die je los draait is er een vergunning nodig . Of kraan die je opendraaide zijn er vergunningen nodig . En die vergunningen zijn zwaar ten opzichte van Total fina
  • Peter van der Linden

    4 jaar geleden
    Hoe kan het in Godsnaam dat een olie tekort zo een mega installatie kan doen vastlopen???????? Als mijn auto een tekort heeft moet ik aan de kant want hij gaat gewoon in veiligheid. Maar zo een installatie blijft gewoon doorgaan tot alles vastloopt?????
  • ronny van cleempoel

    4 jaar geleden
    Dit is een doofpotje.Het is zogezegd beveiligd tot en met.Ze weten wie er binnen was die dag, hebben alle gegevens .Waarom met robotfoto die personen dan niet checken. Na 5 jaar met die foto komen ?? Was de periode van aanslagen. Hier klopt iets niet.Je gaat er niets meer van horen .Dit is belgisch .
  • ELIANE DE CONINCK

    4 jaar geleden
    Heeft de nucleaire site van Doel dan geen geïntegreerde camera's in het toegangscontrole systeem? Dat het parket na 5 jaar nog steeds geen flauw idee heeft wie de dader is van de sabotage en nu beroep doet op het grote publiek met een "robotfoto", zegt alles over de manke beveiling van de kerncentrale en wie is daar verantwoordelijk voor?