Paul Magnette.
Volledig scherm
Paul Magnette. © BELGA

Wat zijn die “onbespreekbare” communautaire plannen van N-VA precies?

Volgens PS-voorzitter Paul Magnette maken de communautaire eisen van N-VA een paars-gele samenwerking zo goed als onmogelijk. Maar wat zijn die “onbespreekbare” plannen dan precies? De partij heeft onder meer een ‘voorlopige defederalisering’ op tafel gelegd. Daarbij blijven bevoegdheden in theorie federaal, maar worden ze in de praktijk gesplitst. “Wij zijn niet naïef”, riposteert PS.

53 reacties

  • Pascale De Block

    4 jaar geleden
    Ze verschillen te veel van mening die landsdelen van ons...splitsen die boel...zal er toch van moeten komen vroeg of laat...zo geraken we allen niet verder vooruit!
  • René Schoeters

    4 jaar geleden
    België zoals het nu is kan nooit blijven bestaan, ooit gaan ze moeten scheiden!
  • Benny Raes

    4 jaar geleden
    Als ieder gewest zijn eigen wetten mag maken en eigen beslissingen mag nemen is het normaal dat er verschillen ontstaan. Daardoor kunnen er geldstromen ontstaan. Dus moeten de poltici geen moord en brand schreeuwen want ze zijn zelf de oorzaak. Terug één regering zodat alles terug overal gelijk is en er niet meer over en weer moet geschreeuwd worden.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Er zijn veel Vlamingen die gerust hun potje samen willen koken met de Walen, Marc Baeyens. Een Ardense ham, een Waals biertje of Waalse kaas, of in de winter een everzwijnragout met witloof en veenbessensaus is een welgekomen afwisseling. Dus, samen heb je altijd meer. Zij krijgen er ook nog een kust bij en wij Ardense heuvels en bossen.
  • Francois Troch

    4 jaar geleden
    Eindelijk ook eens een partij (PS) die aan de gepensioneerden denkt, bravo