Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Zeg nooit meer dat je het druk hebt en andere essentiële tips om burn-out te voorkomen

WerkplekHoe vaak antwoord jij met ‘Goed, druk!’ of ‘Druk, druk druk!’ als iemand je vraagt hoe het met je gaat? Of hoe vaak krijg jij zelf dat antwoord? Het lijkt er meer en meer op dat een druk leven een soort statussymbool is geworden. Wie het druk heeft, telt mee. Maar worden we er wel gelukkiger van? Het aantal burn-outs in ons land is immers niet meer te tellen. Hoe kunnen we terug naar minder druk om zo burn-outs te voorkomen?

4 reacties

  • Willem Piscaer

    4 jaar geleden
    ik vind dat altijd mooi hoe men raad geeft: "verdeel je dag in blokken: een voor e-mails lezen, een voor het voorbereiden van een presentatie, eyc..". De vraag is nu: over welk beroep praat men hier? Zeker niet de bank of postbediende die afhangt van de ingesteldheid van klanten en management. B.O. zou verdwijnen als men de mensen die de "plannen"moeten uitvoeren, ook proportioneel worden betaald zoals de "denkers" van de plannen.
  • Eric Nieuborg

    4 jaar geleden
    Allemaal mooi op papier, de huidige generatie van managers heeft hier echter geen oren voor.
  • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

    4 jaar geleden
    volgens mij is de grootste reden voor een B.O. dat we een hele maand werken, gratis overuren kloppen, huishouden erbij, etc en dan gewoon de rekeningen niet betaald krijgen. Daar krijgt een mens stress van en daar gaat men aan kapot!
  • Marieke Marcelis

    4 jaar geleden
    Leer nee zeggen tja zou ik is moeten proberen aan mijn baas nee zeggen ik zou rap vliegen dus gratis overuren doen is het enige alternatief. Durf je nee zeggen tegen je kinderen zijn ze boos en wordt je voor voldongen feiten gezet. Dus nee ik kan niet veel nee zeggen en ben niet de enige denk ik