Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © ANP XTRA

Overheid betaalt jaarlijks 1,5 miljoen euro huurgeld voor leegstaande gebouwen waar niets mee gebeurt

De Regie der Gebouwen laat 161 leegstaande overheidsgebouwen beheren door 'leegstandsbeheerder' Interim Vastgoedbeheer. Dat bedrijf incasseert voor de bewoning van de gebouwen huurgeld. Opmerkelijk is dat niet al die gebouwen eigendom zijn van de federale overheid. Zo huurt de Regie vijf lege kantoorgebouwen in West-Vlaanderen, waarvoor de federale overheid dit jaar 1,5 miljoen euro betaalt aan eigenaar Fedimmo. Dat schrijft De Standaard.

21 reacties

  • Maarten Daems

    3 jaar geleden
    Waarom worden deze gebouwen dan niet omgebouwd tot nood hospitalen . Daar zou veel met opgelost worden !
  • Berthie Gijsen

    4 jaar geleden
    Overheid betaald? Wij ,de belastingbetaler betaald al die miskleunen.
  • Sabine verdonck

    4 jaar geleden
    Zo verdiende het groepje Verhofstad veel geld. Gebouwen kopen en door de huurder laten betalen, en wie zijn die firma's. Vriendjes van de oud-ministers van O-VLD. En de burger maar belasting betalen.
  • Peggy De Smet

    4 jaar geleden
    Dat moet toch zalig zijn om met geld van een ander die daar ganse dagen hard moet voor werken trouwens, te mogen knoeien? En daar dan nog een uitleg over te hebben dat alleen maar in hun eigen verknipte besef van waarden en normen voor een vorm van waarheid kan doorgaan? Het is waarschijnlijk daarvoor dat ze het doen om met de zakken op te staan daar waar er wat geld af valt.....
  • Anny Bollens

    4 jaar geleden
    Kan de staat deze gebouwen niet ombouwen tot gevangenissen, die zijn er te kort voor al die gekken en toekomstige moordennars!