Bendeleider Dylan V.A.
Volledig scherm
Bendeleider Dylan V.A. © RV

Vechtpartij in rechtszaal na uitspraak van celstraffen tot 14 jaar voor sadistische jongerenbende

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de ‘Bende van horen, zien en zwijgen’ veroordeeld voor een hele reeks geweldsdelicten en overvallen in Antwerpen, Boom en Stabroek. Zwaarste feit is de moordpoging op een jongeman, die eerst urenlang op gruwelijke wijze gefolterd werd. De 19-jarige Dylan V.A. kreeg veertien jaar cel opgelegd en wordt voor vijftien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Zes andere leden kregen celstraffen van vier tot twaalf jaar. Na de uitspraak brak er een vechtpartij uit in de rechtszaal.

34 reacties

  • Ann Verschueren

    4 jaar geleden
    Hopelijk gaan ze in beroep en is daar een rechter die wél het gevaar inziet van die zes psychopaten, die na één derde van hun, nu milde straf, terug hun gangen zouden kunnen gaan.
  • herman de genst

    4 jaar geleden
    waarom geen rechtspraak zonder de daders aanwezig , zo hebben ze geen weet van de rechter en aanwezigen die de uitspraak doen en kunnen alzo geen bedreigingen geuit worden , eveneens kunnen rechters makkelijker een zware straf opleggen zonder angst te moeten hebben voor vergeldingen van de dader of daders ?
  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    Eindelijk eens recht in België. Dit werkt zo enorm verfrissend, want al jaren wordt er gesold met de brave burger en krijgen criminelen vrij spel. Nu ook effectief de ganse straf laten zitten aub.
  • Dirk Van Nuffel

    4 jaar geleden
    Geen pamper justitie.De personen die waren betrokken bij het geweld allemaal vervolgen voor minachting van de rechtbank, slagen en verwondingen ,bedreigingen ,smaad en weerspannigheid ten overstaan van agenten.geef ze allemaal de maximum straf voor deze feiten wegens herhaling.Het slachtoffer hoorde hun plan om zijn lichaam te dumpen als daarmee de intentie tot moord voor de rechtbank nog niet bewezen is weet een weldenkend mens het stilaan niet meer.
  • Nicole Jacobs

    4 jaar geleden
    Hopelijk worden het heeel zware gevangenis jaren laat ze het maar eens goed voelen dat dit niet kan