Man (54) overleden na steekpartij in Brederodestraat

In de Antwerpse Brederodestraat heeft woensdag een steekpartij plaatsgevonden bij een kleermaker. Het slachtoffer, de 54-jarige kleermaker Mehmet Özkaraman, is ondertussen overleden.

vdaa, sare

De politie werd rond 10.30 uur gebeld voor een steekpartij. Een 54-jarige man lag bloedend voor zijn kleermakerszaak in de Brederodestraat. Een agent en getuigen dienden de eerste zorgen toe, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het UZA in Edegem. Daar bezweek hij aan zijn verwondingen.

De steekpartij zou het gevolg zijn van een ruzie in de privésfeer. Volgens een getuige stak de dader meermaals. Vervolgens wandelde hij rustig weg, met het bebloede mes nog in de hand. Hij is het café op de hoek van de Brederodestraat en de Broederminstraat binnengestapt met de woorden: “Ik heb er een afgemaakt. Bel de politie maar.”

De politie kon de 57-jarige man uit Antwerpen aan de hand van de beschrijving van de getuigen arresteren. Hij had lichte verwondingen en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gevoerd en daarna naar het cellencomplex van de politie.

De snelle arrestatie van de verdachte is volgens de politie mee te danken aan het feit dat een inspecteur die niet aan het werk was, de man kon volgen en een beschrijving aan zijn collega’s kon doorgeven.

Het labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. “Wij hebben een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van moord”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. De onderzoeksrechter stapte ter plaatse af .

De straat was een hele tijd volledig afgesloten tussen de Broederminstraat en de Belegstraat. Daardoor was ook het tramverkeer verstoord.

© rr

© rr

© rr

© rr

© rr

© sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER