Beeld ter illustratie, patrijs.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, patrijs. © Getty Images

Vogelbescherming Vlaanderen wil stopzetting jacht op patrijs

Vogelbescherming Vlaanderen vraagt vandaag in een open brief aan Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om de jacht op de patrijs te sluiten. Met het huidige beleid is het dier gedoemd om uit te sterven, klinkt het. 

11 reacties

  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    Jagers schieten op alles dat poten en ook vleugels hebben, dat ze wolven roedel afknallen is normaal, den boer heeft het gevraagd, het resultaat is nu dat de everzwijnen expentioneel zijn aan.gegroeid en voor meer schade zorgt dan nodig de wolf en vos jagen wanneer het donker is.
  • Filip Beeckman

    4 jaar geleden
    Zoals altijd hebben diegene die hier dezelfde visie hebben het grotendeels mis om dit op de jagers te schuiven. Het grote probleem is dat de predatoren die geen natuurlijke vijanden hebben zoals, buizerd, sperwer, torenvalk, marter, volledig beschermd zijn. Kieviten, kwartels, mussen, en kleine vogelsoorten verdwijnen daardoor ook. Dan nog gezwegen van kraaien en eksters! Reken eens dat die elk gewoon maar 1 ei of kuiken eten op een seizoen. Rekening is snel gemaakt en de oorzaak duidelijk!
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Ik zit nagenoeg elke dag in bos en veld en heb al in dertig jaar geen patrijs meer gezien.De kans dat er terug een holenbeer of sabeltandtijger opduikt is nog groter denk ik.Maar rond Leuven zijn er heel veel jagers actief.Ongelofelijk dat daar nog op geschoten mag worden.Dan hoor je Ben Weyts plotseling niet meer....alleen maar wanneer hij open doelen kan intrappen als er weer een marginale mishandelaar in de pers verschijnt, niet als het de vriendjes van de partij zijn.
  • Ria Adams

    4 jaar geleden
    Dat had al 25 jaar verboden moeten zijn zowel voor patrijs als fazant.
  • Kris Vansevenant

    4 jaar geleden
    Dat werd tijd.