Theo Francken (N-VA).
Volledig scherm
Theo Francken (N-VA). © Photo News

Theo Francken (N-VA): “Voor mij mag Paul Magnette mislukken, ja”

N-VA-Kamerlid Theo Francken geeft onomwonden toe dat hij het niet erg zou vinden dat PS-informateur Paul Magnette zou mislukken in zijn opdracht. Dat liet hij vanmiddag verstaan bij VTM Nieuws. “Ik ben tegen een paars-groene regering. Dat zou slecht zijn voor Vlaanderen. Dus ja, het zou beter zijn dat dat niet lukt”, aldus de federale onderhandelaar van N-VA. 

54 reacties

  • Stefan Van Beethoven

    4 jaar geleden
    Het wordt tijd dat Vlamingen milder worden. Al veel te lange jaren worden we stap voor stap in een rechts hoekje gedreven. De open blik op een veranderende samenleving hebben we ons als bedreigend laten inlepelen. Die angst en verbittering komen nu echt aan de oppervlakte. Een sterk Vlaanderen en sterke Vlamingen kunnen zich ook echt wel positioneren zonder daarom afkerig te staan tegenover verandering. Een inclusieve samenleving heeft de verandering nodig van jezelf en niet van de andere.
  • Elsje vervoort

    4 jaar geleden
    De Nva vindt het logisch dat de grootste partij meedoet? Het is zeker daarom dat ze het VB overal uitsluiten en coalities aangaan zodat het VB, op plaatsen waar ze de grootste zijn, buitenspel kunnen zetten. Wees consequent of zwijg dan liever Francken. Geloofwaardigheid nul!
  • Nadine Kesteleyn

    4 jaar geleden
    Groot gelijk Francken leve Vlaams Belang jullie zullen nog verschieten bij volgende verkiezingen
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Francken, jij bent al mislukt als vereerder van Trump. Afgedaan bij mij.
  • Jules Steenwinckel

    4 jaar geleden
    Etienne Bouckx U spreek NIET in mijn naam , sluit de NVA federaal uit en we zullen zien wat er gaat gebeuren met de belastingen als GROEN mee aan tafel zit , zie vorige keer .