Een Actiris-medewerker geeft meer uitleg over jobmogelijkheden aan werkzoekenden.
Volledig scherm
Een Actiris-medewerker geeft meer uitleg over jobmogelijkheden aan werkzoekenden. © Baert Marc

Mensen zonder papieren betogen om te mogen werken in knelpuntberoepen

Zo’n vijftig mensen zonder geldige verblijfspapieren hebben om 11 uur betoogd voor het hoofdkwartier van de PS in Brussel om de steun van de partij te vragen voor een wetsvoorstel. De sans-papiers willen toelating krijgen om te mogen werken in knelpuntberoepen. Een delegatie van hen werd ontvangen. Ze overhandigden een tekst op basis van een voorstel van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris om opleidingen voor knelpuntberoepen open te stellen voor sans-papiers.

25 reacties

  • Eddy Maes

    4 jaar geleden
    Als ze daar zo verzameld zijn, zonder papieren, en dus illegaal in BE, waarom heeft men ze dan niet opgepakt?
  • Cecarine De Smet

    4 jaar geleden
    Bedankt madame de block!! De gevolgen voor de Belgen is groot en je bent het nog groter aan het maken!! Waar zijn deze mannen hun vrouwen en kinderen?? Áchter gelaten??? Als je vlucht voor je veiligheid doe je dit met je gezin!! Waarom laten jullie dit toe???
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Als ze dan toch zo'n verrijking zijn voor onze maatschappij, de diploma's uit hun land en werkervaring reeds hadden, konden ze perfect legaal kunnen migreren met werkvergunning. Er zijn elk jaar zoveel mensen die naar hier migreren, legaal. Neen, sorry, aan dit plaatje klopt iets niet. Zal eerder zijn van ik wil dat diploma nog behalen enz... Maar dan kunnen ze hier ook evenzeer investeren in een ongeschoolde die hier al woont. Lopen hier al genoeg twintigers zonder deftig werk rond.
  • Marc Spandel

    4 jaar geleden
    De 'goedkoopste' krijgen de meeste kansen, eender of ze 'papieren' hebben of niet! Dit noemen de zakkenvullende politici "De Belgische economie".
  • Hilde Peeters

    4 jaar geleden
    Dat zou nieuwe reclame campagne zijn ginder als je in dat land geraakt kan je zo werk krijgen of een opleiding . Voor een belg kosten die opleidingen veel geld .ik heb genoeg betaald daarvoor.