Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

Bomen zien nog erg groen: hebben we te maken met een tragere herfst?

Is de herfst ingedommeld? Laat Moeder Natuur het een beetje hangen? Begin november hangen er nog merkwaardig veel bladeren aan de bomen, veel meer dan vorig jaar. Of is dat gewoon perceptie? Niet helemaal, zeggen experts. “Als gevolg van de klimaatopwarming zijn onze seizoenen opgeschoven.”

13 reacties

  • Kirsten De Laet

    4 jaar geleden
    één woord, klimaatopwarming en de experten hebben weer profetische woorden (lees waanzin) gesproken. Niemand meer die echt nuchter en met beide voeten op de grond staat tegenwoordig? Het koude voorjaar en de aanhoudende droogte hebben ervoor gezorgd dat bomen nu medio november nog steeds veel bladeren hebben omdat ze eindelijk water krijgen door de overvloedige regenval. Vanaf oktober reeds herfst, hoezo seizoenen opgeschoven? Uiteraard, realiteit verkoopt niet, klimaatwaanzin wél !
  • maurice snelders

    4 jaar geleden
    Natuur regelt al miljoenen jaren zichzelf. Die heeft géén betwetetige experts nodig.
  • André Van der Poorten

    4 jaar geleden
    Verleden jaar werd de vroege val toegeschreven aan de droogte , nu het een tijdje goed heeft geregend word het de klimaatsverandering die het doet ! Neen , gewoon de wortels die nog voldoende water krijgen , maar dat is natuurlijk tijdelijk !
  • Coen Geurts

    4 jaar geleden
    Kent er dan niemand nog iets van de natuur?. De meeste bladeren vallen in November, waarom : wachten op vrieskou. En we zijn nog niet halverwege de maand.
  • jos robben

    4 jaar geleden
    vandaag de dag is blijkbaar elk fenomeen te relateren aan het klimaat