Beeld ter illustratie, patrijs.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, patrijs. © Getty Images

Jagersvereniging: “Stopzetting jacht op patrijs kan nadelig zijn voor soort”

Een algemeen jachtverbod op de patrijs zou wel eens nadelig kunnen uitdraaien voor de soort als geheel. Dat zegt het bestuur van de Hubertus Vereniging Vlaanderen, die een ruime meerderheid van Vlaamse jagers vertegenwoordigt.

38 reacties

  • Nico De Smet

    4 jaar geleden
    Ik woon midden een jachtgebied. Jagers zijn de grootste oorzaak van de achteruitgang van de patrijs. En helaas niet alleen de patrijs. De soort in stand houden door ze af te knallen? Begrijpe wie kan.
  • Filip Catz

    4 jaar geleden
    In plaats van zo vol vooroordelen alle jagers te demoniseren, maak eens een praatje met die mensen. Dan zal al vlug blijken dat weinigen meer kennis hebben van de goeie gang van zaken op gebied van wildbeheer. En dat is vaak anders dan wat men op 't eerste zicht denkt.
  • Tom Der Kinderen

    4 jaar geleden
    Vos, marter, roofvogel en jager...Wat was nu het enige in het rijtje dat niet paste die op de patrijs jaagt en er bijgevolg uit moet...vraag het aan een kind van 5jaar juist ja...Durft dat voorzitterke voor het oog van de camera eens meegaan op tocht langs de huizen van sommige Jagers , excuseer kwekers van “Wilde” fazanten en kleine herten die ze dan loslaten. Kben zeker dat ze een lidkaart dragen. Dit zou toch een mooi programma worden?
  • Fonz Ooms

    4 jaar geleden
    WAT is er nu plezant aan om een levend wezen, dat ook maar één keer leeft, dood te schieten ? Teveel van dit, teveel van dat, maar zeker ook teveel mensen, en ook teveel jagers. Dood schieten dan maar ?
  • Kristof Van Dam

    4 jaar geleden
    "Een paar uitzonderingen", hier schieten ze er elke week lustig op los en zo weet ik nog wel enkele locaties hier in de buurt. Dieren doden om te overleven, jagers doen het in deze tijd voor de sport. In de warenhuizen worden tonnen voedsel weggesmeten, dus om te overleven moeten ze het zeker niet doen.