Mathias De Clercq pleit als eerste Open Vld’er openlijk voor een federale paars-groene coalitie.
Volledig scherm
Mathias De Clercq pleit als eerste Open Vld’er openlijk voor een federale paars-groene coalitie. © Wannes Nimmegeers

Schisma dreigt bij Open Vld: Mathias De Clercq pleit voor paars-groene coalitie

De Gentse burgemeester Mathias De Clercq pleit als eerste Open Vld’er openlijk voor een federale paars-groene coalitie. “Ik besef dat deze visie is als vloeken in de kerk. Maar zwijgen is geen optie meer”, stelt hij in een opiniestuk in De Standaard.

133 reacties

  • pascal de bruycker

    4 jaar geleden
    we hebben al genoeg ellende gehad met paars groen en paars , blijkbaar hebben sommigen een kort geheugen . Na al die jaren zijn we nog de uitlopers van die ellende proberen boven te komen . Een zoveelste vernedering voor de Vlamingen mocht die paars groene regering er komen . Hou u maar bezig met Gent ...want ook daar gaat het niet echt goed .
  • Walther Vanden Broele

    4 jaar geleden
    Mr Danny Govaerts de top van de Open VLD is niet zo zwak dat ze dit niet durven terecht wijzen. De top van de Open VLD laat een ballonnetje op om te zien hoe de rest daarop zal reageren. Dit is een wezenlijk verschil. Mevrouw Ruten zou haar natte droom willen zien werkelijkheid worden.
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Er was een tijd dat ze dit gedrag bestrafte met uitsluiting uit de partij. Het is goedgekeurd of het is muiterij. En als het muiterij is hoort er een terecht wijzing . Of is de top van de VLD zo zwak dat ze dit niet durven terecht wijzen .
  • Dieter pardon

    4 jaar geleden
    Er wordt steeds gezegd dat een regering met Vlaamse minderheid moet kunnen, omdat het vorige keer andersom is. Als elke stem evenveel zou doorwegen, zou Vlaanderen altijd in de meerderheid moeten zijn.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Een tijdje in de oppositie om zich eens te bezinnen over hun neoliberale aberraties zou anders ook niet slecht zijn.