© KH

HERBELEEF. STVV sluit zich aan bij KRC Genk, uitspraak over gestaakte derby nog deze maand

De match delegate heeft op eigen houtje beslist om de Limburgse derby definitief stil te leggen, zo blijkt uit verklaringen van veiligheids- en politieverantwoordelijken bij de Geschillencommissie donderdag. Voor zowel STVV als Genk is dat een inbreuk op het bondsreglement, waardoor enkel beslist kan worden om het duel te laten herspelen. Nog deze maand belooft de commissie een uitspraak.

tomas, mg

Op vrijdag 18 oktober behandelde de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal de zaak STVV-Genk al een eerste keer. Bondsprocureur Wagner pleitte er dat beide clubs volgens het bondsreglement twee punten moeten verliezen, waarna de match moet worden herspeeld met gesloten deuren. STVV ging voor een 5-0-zege, terwijl Genk probeerde aan te tonen dat de wedstrijd onterecht voortijdig gestaakt werd en dus moet herspeeld worden zonder puntenaftrek.

De commissie wilde het Genkse pleidooi nauwkeuriger bestuderen en verkoos om de zitting op 7 november in het bondsgebouw te hervatten. Mét de veiligheidsverantwoordelijke van STVV en de korpschef van de politie van Sint-Truiden als extra getuigen. Want volgens KRC Genk zou match delegate Crucke geen van beiden geraadpleegd hebben, voordat hij ref Visser adviseerde om de match definitief te staken. Dit zou in strijd zijn met het bondsreglement.

Boete

Tijdens de zitting van donderdag zeiden zowel korpschef Steve Provost als STVV-veiligheidsverantwoordelijke Eddy Christis dat er met hen geen contact werd opgenomen voor de beslissing om de wedstrijd te staken. STVV sloot zich daarop aan bij het standpunt van KRC Genk dat het reglement niet gevolgd werd en de wedstrijd dus herspeeld moet worden zonder puntenaftrek. De Kanaries hadden aanvankelijk gepleit voor een forfaitzege.

Bondsprocureur Kris Wagner bleef bij zijn vordering. Hij wil beide clubs dus bestraffen met een aftrek van twee punten en STVV-Genk zonder publiek opnieuw laten spelen vanaf de eerste minuut. Daarnaast wil hij dat STVV en Genk ieder nog een extra thuismatch zonder publiek spelen. Hij vordert ook de maximale boete van 5.000 euro.

De Geschillencommissie Hoger Beroep sloot daarna de debatten en beloofde een snelle en goed gemotiveerde beslissing te nemen. "Dit is een zeer belangrijke zaak. Er mag een uitspraak verwacht worden voor het einde van deze maand", aldus voorzitter De Tollenaere.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer